PI Alphen

Gedetineerden in Alphense gevangenis maken bajesversie van Monopoly

De gedetineerden in de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn hebben een eigen versie van het bekende Monopoly spel gemaakt, een bajesversie.

Er bestaan inmiddels al flink wat verschillende varianten op het bekende gezelschapsspel Monopoly. De gedetineerden uit de Alphense gevangenis kwamen er echter achter dat er nog helemaal geen bajesversie van Monopoly bestond. Toen bedachten ze om deze versie van het spel zelf maar te maken.

De bajesversie van Monopoly hebben de gedetineerden helemaal zelf gemaakt. “Bij onderwijs mocht er geprint en geplastificeerd worden. Van stukjes hout zijn de huisjes gemaakt. En de tekeningen? Die zijn gemaakt door de reiniger die al meer strips binnen de PI heeft gemaakt.”

Het spel start op het vakje ‘BAD’ (Binnenkomst Afdeling Detentie). Op het bord vind je bijvoorbeeld locaties als het hooggerechtshof, de rechtbank, de raadkamer, het openbaar ministerie, het re-integratie centrum en de meldkamer. De stations zijn vervangen door de luchtplaatsen noord, oost, west en zuid. De ‘kans’ en ‘algemeen fonds’ kaartjes hebben plaatsgemaakt voor ‘zwarte bak maaltijd kaartjes’ en ‘directeursbeslissingskaartjes’. Het vakje ‘vrij parkeren’ is vervangen met ‘verlof’.

Wat vind jij, lijkt het een beetje op de zelfgemaakte monopoly uit 1944?

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DienstJustitiëleInrichtingen (@dji_detentie)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 16:45

Zoveel nieuwbouwwoningen kreeg Alphen erbij in 2022

Nederland bevindt zich in een woningcrisis. Ook Alphenaren merken dat er hoge nood is voor woningen. Om uit de crisis te komen zullen veel woningen gebouwd moeten worden. In 2022 werd landelijk daarom het hoogste aantal nieuwbouwwoningen opgeleverd in het afgelopen decennium.

Sport gisteren 15:38

Ajax: "Heitinga maakt seizoen af als hoofdtrainer Ajax"

Vorige week werd de 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga naar voren geschoven als interim-trainer bij Ajax na het ontslag van Schreuder. Ajax maakt nu bekend dat Heitinga het seizoen als hoofdtrainer af zal maken.

Gemeente gisteren 13:12

Gemeente stelt groot geldbedrag beschikbaar voor kadevervanging Aarkade

Al zo’n vijftien jaar is de gemeente Alphen aan den Rijn bezig met het ontwikkelen van Stadshart Lage Zijde. Naast het bouwen en vernieuwen van woningen op meerdere locaties zal ook de openbare ruimte aangepakt worden. Daarvoor heeft de gemeente ruim een miljoen opzij gezet.

Advertorial Sport gisteren 12:01

Lodge Alphen Après-ski Feest

Jetzt Gehts Los! Over enkele weken vindt de eerste editie van het Lodge Alphen Après-ski Feest plaats. Trek je skipak maar uit de kast want op 18 februari gaan ze weer los in de Biergarten. Samen met de DJ en La Chouffe wordt er een spetterend feest van gemaakt. Bestel snel je ticket want vol = vol.

Rechtszaak gisteren 11:08

Alphense ambtenaren omgekocht door aannemer

Wat doe je als aannemer als je extra klussen wil in de gemeente en wil kunnen winnen van je concurrenten? Een 67-jarige aannemer uit Bodegraven wordt verdacht van het omkopen van ambtenaren om zo een streepje voor te hebben.