PI Alphen

Gedetineerden in Alphense gevangenis maken bajesversie van Monopoly

De gedetineerden in de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn hebben een eigen versie van het bekende Monopoly spel gemaakt, een bajesversie.

Er bestaan inmiddels al flink wat verschillende varianten op het bekende gezelschapsspel Monopoly. De gedetineerden uit de Alphense gevangenis kwamen er echter achter dat er nog helemaal geen bajesversie van Monopoly bestond. Toen bedachten ze om deze versie van het spel zelf maar te maken.

De bajesversie van Monopoly hebben de gedetineerden helemaal zelf gemaakt. “Bij onderwijs mocht er geprint en geplastificeerd worden. Van stukjes hout zijn de huisjes gemaakt. En de tekeningen? Die zijn gemaakt door de reiniger die al meer strips binnen de PI heeft gemaakt.”

Het spel start op het vakje ‘BAD’ (Binnenkomst Afdeling Detentie). Op het bord vind je bijvoorbeeld locaties als het hooggerechtshof, de rechtbank, de raadkamer, het openbaar ministerie, het re-integratie centrum en de meldkamer. De stations zijn vervangen door de luchtplaatsen noord, oost, west en zuid. De ‘kans’ en ‘algemeen fonds’ kaartjes hebben plaatsgemaakt voor ‘zwarte bak maaltijd kaartjes’ en ‘directeursbeslissingskaartjes’. Het vakje ‘vrij parkeren’ is vervangen met ‘verlof’.

Wat vind jij, lijkt het een beetje op de zelfgemaakte monopoly uit 1944?

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DienstJustitiëleInrichtingen (@dji_detentie)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.