PI Alphen

Gedetineerden in Alphense gevangenis maken bajesversie van Monopoly

De gedetineerden in de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn hebben een eigen versie van het bekende Monopoly spel gemaakt, een bajesversie.

Er bestaan inmiddels al flink wat verschillende varianten op het bekende gezelschapsspel Monopoly. De gedetineerden uit de Alphense gevangenis kwamen er echter achter dat er nog helemaal geen bajesversie van Monopoly bestond. Toen bedachten ze om deze versie van het spel zelf maar te maken.

De bajesversie van Monopoly hebben de gedetineerden helemaal zelf gemaakt. “Bij onderwijs mocht er geprint en geplastificeerd worden. Van stukjes hout zijn de huisjes gemaakt. En de tekeningen? Die zijn gemaakt door de reiniger die al meer strips binnen de PI heeft gemaakt.”

Het spel start op het vakje ‘BAD’ (Binnenkomst Afdeling Detentie). Op het bord vind je bijvoorbeeld locaties als het hooggerechtshof, de rechtbank, de raadkamer, het openbaar ministerie, het re-integratie centrum en de meldkamer. De stations zijn vervangen door de luchtplaatsen noord, oost, west en zuid. De ‘kans’ en ‘algemeen fonds’ kaartjes hebben plaatsgemaakt voor ‘zwarte bak maaltijd kaartjes’ en ‘directeursbeslissingskaartjes’. Het vakje ‘vrij parkeren’ is vervangen met ‘verlof’.

Wat vind jij, lijkt het een beetje op de zelfgemaakte monopoly uit 1944?

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door DienstJustitiëleInrichtingen (@dji_detentie)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek vandaag 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek vandaag 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken vandaag 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige gisteren 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?