PI Alphen

Gedetineerden PI Alphen helpen Oekraïne door middel van bijzonder project

Gedetineerden uit de Alphense Penitentiaire Inrichting hebben de afgelopen periode gewerkt aan een project voor mensen in Oekraïne. Zij hebben namelijk speciale kachels in elkaar gelast.

De gedetineerden en arbeidsbegeleiders zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het in elkaar lassen van speciale kachels. “Deze kachels hebben een bijzondere bestemming, namelijk Oekraïne. Hiermee ondersteunen wij meerdere gezinnen door ze een extra warmtebron en kookgelegenheid te geven”, aldus PI Alphen.

De eerste lading kachels is maandag 16 januari opgehaald en werd op 17 januari verstuurd naar Oekraïne. “Een zeer bijzonder project waar we als PI Alphen erg trots op zijn om ons steentje aan bij te kunnen dragen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.