Josh Walet

Gedoe rond gebruikers tennispark Nieuwe Sloot

De plannen voor woningbouw en een nieuw racketcentrum Nieuwe Sloot lijken prima in orde. De Alphense politiek is ook zeer te spreken over hoe alles eruit komt te zien en vooral over het grote aantal woningen op deze locatie. Een onaangename verrassing is echter het gebrek aan participatie, aldus omwonenden en de tennisclub.

Over de hele linie zijn de politieke partijen blij met de woningbouwplannen voor locatie Nieuwe Sloot. De ongeveer 340 woningen zijn verdeeld in 25 procent sociale huur, 35 procent bestemd voor middelhoge inkomens en 40 procent vrije sector koopwoningen. Er leek geen vuiltje aan de lucht om met het principeontwerp volgende week in de gemeenteraadsvergadering in te stemmen.

Donderdag 10 februari zijn het twee insprekers in de raadscommissievergadering die ineens de zaken op scherp zetten. Tot verrassing van de politieke partijen, die eigenlijk het principeontwerp als hamerstuk op de agenda van de gemeenteraad wilden plaatsen.

Tennisclub wil zelf bouwen

Voorzitter Willy Spanjer van TV Nieuwe Sloot is niet blij met de plannen voor de tennisclub. De club voelt zich niet gehoord. Het aantal banen is minder dan gewenst en het beloofde clubhuis is van de baan: "Wij willen graag de optie om zelf te bouwen. We zijn goed in staat om buitenbanen en een clubhuis te realiseren. We willen als club zelfstandig blijven, de keuze voor één exploitant voor de hele accommodatie sluit daar niet bij aan."

Omwonenden zien overlast

Omwonende Michel van Essen, lid van de Klankbordgroep, geeft ook aan ontevreden te zijn over het participatieproces. "Er worden te veel woningen gebouwd, dit is een leuk winstgevend project voor de gemeente. Er komt te veel verkeer door de vele woningen en er zijn te weinig parkeerplaatsen, dat legt druk op alle omwonenden." Als klap op de vuurpijl liggen er plotseling overkapte banen op tafel: "De overkapping van twee buitenbanen zien wij niet zitten."

Participatie

Wethouder Gerard van As reageert op het ‘gebrek aan participatie’: "Er is wel degelijk een uitgebreid participatietraject doorlopen. Maar: participatie is niet hetzelfde als gelijk krijgen." De gespreksverslagen worden aan de gemeenteraad gezonden, zodat deze zelf kan zien dat er wel degelijk een goede participatie is.

De wethouder wijst ook op de ingrijpende wijzigingen in het plan naar aanleiding van gesprekken met de omwonenden. Het clubgebouw voor TV Nieuwe Sloot is ondanks goede intenties gesneuveld op de financiën, en bovendien is er in de huidige situatie ook geen clubhuis.

De plannen

Locatie Nieuwe Sloot wordt ontwikkeld als combinatie van een racketsportcentrum met outdoor tennisbanen en indoor padel- en squashbanen plus een ruim aantal woningen. Het plan is gemaakt, omdat de overkoepelende organisatie SAT failliet dreigde te gaan en de gemeente daarom de gronden heeft aangekocht.

Donderdag 17 februari bespreekt de voltallige gemeenteraad het principeontwerp Nieuwe Sloot.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.