Pareltjes
Advertorial Winkels

Geef je kleding een tweede leven bij tweedehands kledingwinkel Pareltjes

De Alphense Marjoleine Tekenbroek opent binnenkort Pareltjes, een winkel voor tweedehands kleding en meer. Hiermee hoopt ze ervoor te zorgen dat Alphenaren een stuk minder kleding weg gaan gooien.

Marjoleine woont met haar twee kinderen en twee honden in Alphen aan den Rijn. In 2013 heeft zij een winkeltje geopend in de Raadhuisstraat genaamd La Vie en Rose, een winkel met tweedehands kleding van de mooie merken. “Ik vond het heerlijk als iemand blij de deur uit ging met een pareltje”, glundert ze.

Het gaat haar dan ook aan het hart dat er zo veel mooie kleding wordt weggegooid en geen tweede kans krijgt. Daarom besloot ze haar eigen tweedehands kledingwinkel Pareltjes te starten. “Mooie tweedehands kleding krijgt bij mij weer een nieuwe bestemming. Omdat de mooie merken een goede pasvorm hebben en van goed materiaal gemaakt zijn, verdienen ze zeker een tweede leven.” 

Oog voor duurzaamheid

Een tijdje geleden ging de gedachte om weer een eigen winkel te starten rond in het hoofd van Marjoleine. “Het begon weer te kriebelen. En na lang zoeken had ik eigenlijk het juiste pand gevonden!” Aan de Hooftstraat 75 komt haar nieuwe winkel Pareltjes, tweedehands kleding en meer. Duurzaamheid gaat in haar winkel een belangrijke rol spelen. “Ik vind het fijn om mee te werken aan een stukje duurzaamheid. Zelf ben ik erg tegen verspilling. Het is ook een beetje een passie van mij geworden. Dus is dit is voor mij de perfecte combinatie.”

Dress for Success

Voorlopig gaat Marjoleine alleen dameskleding verkopen, maar als er vraag is naar herenkleding gaat ze dit ook zeker verkopen. “Belangrijk is dat de pareltjes mijn winkel bereiken. Daarvoor duik je jouw kledingkast in, op zoek naar die pareltjes. De allermooiste breng je naar mijn winkel.” Ze voegt toe: “Niet alleen je mooiste kleding is van harte welkom, maar ook schoenen, tassen en riemen. Graag wel vooraf de kleding wassen en strijken, en in een ruime tas brengen. Het is belangrijk dat er niets aan de items mankeert, dus geen vlekken of beschadigingen. Momenteel zoek ik vooral herfstkleding van maximaal twee à drie seizoenen oud.”

De verwachte openingsdag is zaterdag 10 september om 12:00 uur. Tweedehands kleding kan op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur worden ingebracht.


Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.