Pixabay

Geen afspraak meer nodig voor coronavaccinatie

Het coronavirus is nog steeds in ons midden. Om de verspreiding tegen te gaan worden herhaalprikken gegeven. In Alphen aan den Rijn kan dit sinds maandag 31 oktober zonder afspraak.

"Iedereen van 12 jaar of ouder kan nu voor een corona herhaalprik met vernieuwde vaccins vrij inlopen op deze priklocatie", laat GGD Hollands Midden weten. Wel zijn er voorwaarden, niet iedereen kan al een herhaalprik krijgen. "Je kunt een herhaalprik krijgen nadat je de basisserie hebt afgerond. Bovendien moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat je de laatste coronaprik of -besmetting had", aldus de GGD.

Omdat er in Alphen aan den Rijn genoeg bezetting is, en de landelijke opkomst voor de herhaalprik laag is heeft GGD Hollands Midden besloten een vrije inloop voor deze locatie in te stellen. "Door de vrije inloop kan het drukker zijn op de priklocaties in Alphen aan den Rijn en Gouda. Houd rekening met een eventuele wachttijd", laat GGD Hollands Midden weten.

Herhaalprik

"De herhaalprik geeft het immuunsysteem een oppepper en brengt daarmee de bescherming tegen het coronavirus weer op peil." Volgens de GGD is deze prik vooral belangrijk voor 60-plussers en anderen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zij lopen een hoger risico op ernstige ziekte door corona. Ook zorgmedewerkers wordt een herhaalprik aangeraden; om zichzelf te beschermen én de kwetsbaren voor wie zij zorgen. 

Niet alleen voor de kwetsbare groepen is het nuttig om een herhaalprik te halen, ook voor de mensen die niet tot deze groep behoren is het raadzaam dit te doen. "De herhaalprik verkleint de kans om anderen te besmetten en op langdurige klachten na een coronabesmetting. Bovendien geldt: hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe minder mensen ziek worden. Dat voorkomt dat de zorg het te druk krijgt en helpt bij het openhouden van de samenleving."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.