Pixabay

Geen afspraak meer nodig voor coronavaccinatie

Het coronavirus is nog steeds in ons midden. Om de verspreiding tegen te gaan worden herhaalprikken gegeven. In Alphen aan den Rijn kan dit sinds maandag 31 oktober zonder afspraak.

"Iedereen van 12 jaar of ouder kan nu voor een corona herhaalprik met vernieuwde vaccins vrij inlopen op deze priklocatie", laat GGD Hollands Midden weten. Wel zijn er voorwaarden, niet iedereen kan al een herhaalprik krijgen. "Je kunt een herhaalprik krijgen nadat je de basisserie hebt afgerond. Bovendien moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat je de laatste coronaprik of -besmetting had", aldus de GGD.

Omdat er in Alphen aan den Rijn genoeg bezetting is, en de landelijke opkomst voor de herhaalprik laag is heeft GGD Hollands Midden besloten een vrije inloop voor deze locatie in te stellen. "Door de vrije inloop kan het drukker zijn op de priklocaties in Alphen aan den Rijn en Gouda. Houd rekening met een eventuele wachttijd", laat GGD Hollands Midden weten.

Herhaalprik

"De herhaalprik geeft het immuunsysteem een oppepper en brengt daarmee de bescherming tegen het coronavirus weer op peil." Volgens de GGD is deze prik vooral belangrijk voor 60-plussers en anderen die jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik krijgen. Zij lopen een hoger risico op ernstige ziekte door corona. Ook zorgmedewerkers wordt een herhaalprik aangeraden; om zichzelf te beschermen én de kwetsbaren voor wie zij zorgen. 

Niet alleen voor de kwetsbare groepen is het nuttig om een herhaalprik te halen, ook voor de mensen die niet tot deze groep behoren is het raadzaam dit te doen. "De herhaalprik verkleint de kans om anderen te besmetten en op langdurige klachten na een coronabesmetting. Bovendien geldt: hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe minder mensen ziek worden. Dat voorkomt dat de zorg het te druk krijgt en helpt bij het openhouden van de samenleving."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.