Josh Walet

Geen Buitenspeeldag door eikenprocessierups

De Buitenspeeldag die gepland stond op 10 juli, is afgelast. De reden? De eikenprocessierups. Dit meldt organisatie Alphen Beweegt op hun Facebookpagina.

De Buitenspeeldag stond eigenlijk op 12 juni gepland maar deze werd toen verplaatst naar 10 juli. Het regende en onweerde op 12 juni te hard om de dag te organiseren dus koos de organisatie ervoor om de dag een maandje op te schuiven.

Maar helaas. De eikenprocessierups wordt met man en macht verwijderd door de gemeente maar ze zijn nog niet overal geweest. Het gebied rondom de kinderboerderij Zegersloot is nog niet rups-vrij en dus moet de organisatie de dag annuleren. Er komt geen nieuwe datum, laten zij weten. 'Volgend jaar gaan we weer een leuke dag organiseren. Hou onze Facebook in de gaten want binnenkort maken we ons zomervakantieprogramma bekend, schrijven zij.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.

Blog Sport vandaag 12:26

Alphense Boys zondag speelt niet

De wedstrijd Hollandia – Alphense Boys die aanstaande zaterdag gespeeld zou worden gaat niet door. De reden daarvan is even zeldzaam als triest.  

Verkeer en vervoer vandaag 11:38

Hoge punctualiteit voor R-Net

R-Net is punctueel in Alphen. Bijna 100 procent van de treinen kwam op tijd op het station in Alphen aan.  

Advertorial Algemeen vandaag 10:35

Circle4life sponsordiner bij Maggie Blue

It was all a dream. Deze tekst staat op de muurschildering in restaurant Maggie Blue. Je vraagt je meteen af: wie droomde dat en hoe zag die droom eruit?

Politiek vandaag 09:55

Alphen aan den Rijn sluit vier buurtcentra in de gemeente

Vier buurtcentra sluiten eerdaags hun deuren: Het Anker in Hazerswoude Rijndijk en in Alphen aan den Rijn Wijkcentrum Ridderveld, Wielewaal en Westerhove. De buurthuisfuncties worden in een andere locatie ondergebracht.