Josh Walet

Geen Buitenspeeldag door eikenprocessierups

De Buitenspeeldag die gepland stond op 10 juli, is afgelast. De reden? De eikenprocessierups. Dit meldt organisatie Alphen Beweegt op hun Facebookpagina.

De Buitenspeeldag stond eigenlijk op 12 juni gepland maar deze werd toen verplaatst naar 10 juli. Het regende en onweerde op 12 juni te hard om de dag te organiseren dus koos de organisatie ervoor om de dag een maandje op te schuiven.

Maar helaas. De eikenprocessierups wordt met man en macht verwijderd door de gemeente maar ze zijn nog niet overal geweest. Het gebied rondom de kinderboerderij Zegersloot is nog niet rups-vrij en dus moet de organisatie de dag annuleren. Er komt geen nieuwe datum, laten zij weten. 'Volgend jaar gaan we weer een leuke dag organiseren. Hou onze Facebook in de gaten want binnenkort maken we ons zomervakantieprogramma bekend, schrijven zij.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 18:21

Binnensporten weer mogelijk op drie gemeentelijke locaties

Vanaf woensdag 1 juli is het toegestaan om weer binnen te sporten. Als beheerder komt Gemeente Alphen aan den Rijn verenigingen tegemoet die gebruik willen maken van de gemeentelijke sportaccommodaties. De overheid stelt echter stevige voorwaarden aan het gebruik van een accommodatie. Zomaar een locatie openstellen is met deze voorwaarden niet verantwoord. Daarom heeft de gemeente er als start voor gekozen om drie sportlocaties te openen, verspreid in de gemeente.

Overige gisteren 17:39

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan Kaju Putih in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.

Gezondheid en welzijn gisteren 16:04

Alcohol drinkende jongeren in de regio sterk verminderd

Sinds 2013 is het percentage jongeren in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar dat alcohol drinkt, sterk gedaald in Alphen. Dat blijkt uit een meting van het GGD Hollands Midden in het najaar van 2019.