Geen doorstart electronicawinkel Its

Een doorstart voor de elektronicawinkels van It's is van de baan. De curatoren melden dat ze met verscheidene kandidaten in gesprek zijn geweest over een mogelijke overname. Uiteindelijk zijn deze gesprekken zonder resultaat gebleven.Wel zijn tien winkels van It's onder dezelfde naam verkocht aan branchegenoot Mikro Electro.Deze winkels liggen allemaal in de regio Rijnmond. Mikro Electro heeft ook ongeveer honderd werknemers van IMpact Retail, het failliete moederbedrijf van It's overgenomen. De andere 108 winkels van It's, waaronder de vestiging aan de Euromarkt in Alphen zijn sinds eind januari gesloten. De voorraden en inventarissen worden verkocht.Supermarkt Aldi wil in voormalig pand It'sAldi opent mogelijk een vestiging aan de Euromarkt. Als het aan de supermarktketen ligt nemen zij hun intreden in het pand van het failliete It's. De wijk Kerk en Zanen telt momenteel een supermarkt: de Hoogvliet in winkelcentrum de Atlas. Bewoners van Kerk en Zanen willen graag meer keuze hebben.Wethouder Tseard Hoekstra noemt dit een kans om daar wat aan te doen. 'Maar we moeten wel goed kijken of het inpasbaar is op die plek', stelt Hoekstra. Momenteel heeft de Euromarkt alleen grootschalige detailhandel. Het gemeentebestuur moet nog beslissen of de aanvraag van de supermarktketen wordt gehonoreerd. Aldi opent later dit jaar ook een nieuwe vestiging in winkelcentrum Ridderhof. Dat moet de huidige winkel aan de Gouwelandenlaan dicht van de gemeente Alphen.
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.