Alphens EV

Geen extra raadsvergadering, wel integriteitsonderzoek

Er komt geen extra raadsvergadering over de Gedragscode van Alphen aan den Rijn. Dat hebben Nieuw Elan, VVD, CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie, PvdA, SGP en WKB besloten. Wel volgt binnenkort een opdracht aan een gerenommeerd bureau om de integriteit van alle zittende raadsleden te onderzoeken.

Een overgrote meerderheid van 35 van de 39 gemeenteraadsleden ziet geen enkele reden om opnieuw te vergaderen over de Gedragscode van Alphen aan den Rijn. Er is op 30 november een duidelijke uitspraak door de gemeenteraad gedaan en er zijn sindsdien géén nieuwe feiten boven tafel gekomen. Een verzoek van RGL, SP en Beter Alphen is daarom niet gehonoreerd.

Onderzoek naar raadsleden
Wat wel uit het extra fractievoorzittersoverleg van maandagavond 13 januari is gekomen, is het voornemen om een gerenommeerd bureau in de arm te nemen. Dit bureau moet een integriteitsonderzoek gaan doen naar het gedrag van de gemeenteraadsleden. Na ruggespraak met de achterban is dat wat Nieuw Elan, VVD, CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie, PvdA, SGP en WKB hebben besloten.
De komende tijd wordt intern gesproken over welk bureau deze opdracht krijgt en wat precies de onderzoeksvraag gaat worden.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 19:50

Nieuw: Maggie goes Bananas!

Maggie Blue vond dat het tijd was voor wat nieuws in Alphen, en heeft iets ondeugends gedaan… Namelijk het hele concept omgegooid! Wacht, wat?

Alphens Restaurantweek vandaag 18:38

Alphens Restaurantweek: Een beregoed menu van De Beren

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangenmenu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Beren.

Overige vandaag 16:46

Nieuw in de Raadhuisstraat: Fab Hair

Waar je de kapsalon voorheen kon vinden boven Gaaf in de Julianastraat, verwelkomen eigenaressen van Fab Hair, Michelle en Pascale, je vanaf 1 september graag in de Raadhuisstraat!

Advertorial Overige vandaag 15:01

Feestje? Sebastiaan ijs komt bij je scheppen!

Veel mensen kennen als de weg naar Sebastiaan ijs. Maar… ze kennen daar ook de weg naar jou! Deze zomer heeft ijssalon Sebastiaan namelijk een zomerse actie met de ijs Tuk Tuk: de Schep & Go-actie!

De Heerlijkheid van Alfen vandaag 13:42

Feestelijke presentatie ‘De Heerlijkheid van Alfen’

Op zondag 6 september van 13.00 tot 16.00 uur worden de beleefroutes van ‘De Heerlijkheid van Alfen’ gepresenteerd tijdens een historisch feestje in Cultuurcentrum Parkvilla en Park Rijnstroom. 

Verkeer en vervoer vandaag 12:57

Verbreden fietspad Prins Bernhardlaan Alphen aan den Rijn

Het fietspad langs de Prins Bernhardlaan, tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn wordt verbreed. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd vanuit het actieplan “Fiets” om tweerichtingsfietspaden langs de hoofdwegen aan te leggen en/of te verbeteren.