Alphens EV

Geen extra raadsvergadering, wel integriteitsonderzoek

Er komt geen extra raadsvergadering over de Gedragscode van Alphen aan den Rijn. Dat hebben Nieuw Elan, VVD, CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie, PvdA, SGP en WKB besloten. Wel volgt binnenkort een opdracht aan een gerenommeerd bureau om de integriteit van alle zittende raadsleden te onderzoeken.

Een overgrote meerderheid van 35 van de 39 gemeenteraadsleden ziet geen enkele reden om opnieuw te vergaderen over de Gedragscode van Alphen aan den Rijn. Er is op 30 november een duidelijke uitspraak door de gemeenteraad gedaan en er zijn sindsdien géén nieuwe feiten boven tafel gekomen. Een verzoek van RGL, SP en Beter Alphen is daarom niet gehonoreerd.

Onderzoek naar raadsleden
Wat wel uit het extra fractievoorzittersoverleg van maandagavond 13 januari is gekomen, is het voornemen om een gerenommeerd bureau in de arm te nemen. Dit bureau moet een integriteitsonderzoek gaan doen naar het gedrag van de gemeenteraadsleden. Na ruggespraak met de achterban is dat wat Nieuw Elan, VVD, CDA, GroenLinks, D66, ChristenUnie, PvdA, SGP en WKB hebben besloten.
De komende tijd wordt intern gesproken over welk bureau deze opdracht krijgt en wat precies de onderzoeksvraag gaat worden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:13

MINERVA Framen

Lig ik dus half in m'n blootje op een massagetafel. Moet ik uitleggen wat framen is. Voor wie het ook niet precies weet: framen is iets op een bepaalde manier voorstellen. Meestal niet met de bedoeling om dat feitelijk te doen of op een leuke positieve manier.

Advertorial Horeca vandaag 17:25

's-Molenaarsbrug pakt uit met een nieuwe menukaart

Ieder seizoen bereiden de chefs van restaurant ’s-Molenaarsbrug nieuwe specialiteiten voor op de menukaart. De nieuwe menukaart is deze week ingegaan, niet alleen voor het diner, maar ook voor de lunch kun je terecht voor heerlijk nieuwe gerechten.

Overige vandaag 16:42

Verhuizing Hondenspeelplaats laat op zich wachten

Er heerst een gevoel van irritatie en frustratie bij De Alphense Hondenbezitter. Zij moeten nog langer wachten voordat zij de nieuwe locatie voor de Hondenspeelplaats in gebruik kunnen nemen.

Sport vandaag 15:54

WV Avanti-renners naar NK veldrijden

Zaterdag 25 januari wordt in Moergestel het NK veldrijden verreden voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Een aantal leden van WV Avanti zullen ook deelnemen aan het NK.

Overige vandaag 15:11

Dakar Rally zit er bijna op voor Tim en Tom Coronel

Het einde is zicht van de Dakar Rally 2020. Het was niet eenvoudig voor Tim en Tom Coronel om het bivak van de een-na-laatste etappe te halen. Vooral de marathonstage was pittig voor de tweeling. Voor het eerste deel van de marathon kwamen de broers er niet geheel onbeschadigd uit.

Advertorial Cultuur vandaag 14:37

Vier het Theaterweekend met Beer in Castellum!

Tijdens het Nationale Theaterweekend organiseert Castellum in samenwerking met Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland een bereleuke theaterdag! Voor maar € 10* zie je de spannende voorstelling Beer (7+) en zijn er allerlei activiteiten te beleven!