NOS

Geen grote versoepelingen, mbo en hoger onwijs begin dit schooljaar weer open

Tijdens de persconferentie op vrijdag 13 augustus werd bekendgemaakt dat het kabinet vanaf 20 augustus gaat kijken naar verdere versoepelingen. Vooralsnog blijven grote versoepelingen uit. Wel wordt het 1,5 meter advies in het mbo en hoger onderwijs vanaf 30 augustus losgelaten.

Dit houdt in dat studenten vanaf 30 augustus weer naar school kunnen gaan. Dit is mits er maximaal 75 mensen in één ruimte zijn, studenten zich twee keer per week testen en er mondkapjes in de gang gedragen moeten worden. Studenten hoeven hier geen 1,5 meter aan te houden.

Maandag 20 september is de uiterste datum om stap voor stap afstand te nemen van de laatste maatregelen. Dan zal de 1,5 meter in de hele samenleving komen te vervallen, het maximaal aantal bezoekers per ruimte vervalt, het thuisadvies vervalt en de mondkapjesplicht komt te vervallen. Evenementen zijn vanaf 20 september wel weer toegestaan en ook de verplichte zitplaatsen komt te vervallen. De horeca zal vanaf deze datum de deuren weer volgens de reguliere openingstijen mogen openen. Nachtclubs en discotheken blijven wel gesloten.

Het kabinet laat wel weten dat de mogelijkheid op versoepelen aan het aantal besmettingen en hoeveel mensen er zijn ingeënt ligt. Op vrijdag 17 september gaan zij in overleg met het OMT om te kijken wat de mogelijkheden zijn.  

Per november komt er een eind aan alle overgebleven maatregelen en een eind aan de coronatoegangsbewijzen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Dennis on the run gisteren 16:48

Op een derde van de uitdaging!

Nou daar ben ik weer. We zitten alweer in eind februari en dat betekent dat we op een derde van onze uitdaging zitten!

Overige gisteren 16:05

Het Oranje Fonds steunt het SamenhuiS

Het SamenhuiS, centrum voor leven met en na kanker wil haar activiteiten uitbreiden en daar heeft de organisatie extra vrijwilligers voor nodig. Door de financiële steun van het Oranjefonds kan het SamenhuiS onder andere artikelen plaatsen in de lokale media en een oproep doen voor nieuwe vrijwilligers.

Kinderen gisteren 14:48

Succesvolle dag voor kinderen bij Is Morus

Is Morus organiseerde vandaag het evenement 'Pizzabakker voor 1 Dag', waar kinderen tussen 12:30 en 14:00 de kans kregen om hun eigen pizza te maken en te beleggen, met de deskundige begeleiding van de échte pizzabakkers van Is Morus.

Sport gisteren 13:40

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan handen ineen voor beweging en sportkansen

Kledingbank Groene Hart en Alphen Vitaal slaan de handen ineen. Dit initiatief is ontstaan vanuit hun gedeelde visie dat iedereen, ongeacht hun financiële situatie, moet kunnen sporten. Het project introduceert ‘De Beweegtas’, een tas gevuld met sport- en spelmateriaal, die vanaf maart beschikbaar zal zijn voor gezinnen die gebruikmaken van de diensten van Kledingbank Groene Hart.