Josh Walet

Geen instortingsgevaar, dus acute maatregelen parkeergarage Baronie zijn niet nodig

Vorige week dinsdag werd het bovenste parkeerdek van de parkeergarage in winkelcentrum De Baronie uit voorzorg afgesloten. Een inspectie van een paar dagen later bevestigt dat er geen instortingsgevaar is.

De parkeergarage telt in totaal 444 parkeerplekken, maar een deel van deze parkeerplekken is op dit moment niet toegankelijk. Het gaat om het bovenste gedeelte van de parkeergarage, waar auto’s niet overdekt staan. De toegang naar het parkeerdek is inmiddels al een week geblokkeerd door een afzetlint en een oranje pilon.

De reden voor de afsluiting is ‘bouwkundig herstel’, werd eerder al bevestigd door Green Real Estate, eigenaar van de parkeergarage. Er is sprake van 'terugkerende visuele schade' op het bovenste parkeerdek. Adviesbureau Hageman doet daarom al enige tijd onderzoek naar de bouwkundige staat van de parkeergarage. “Op korte termijn maakt bureau Hageman een plan waarin staat aangegeven hoe de reparatie van het bovendek gerealiseerd gaat worden.”

Afgelopen vrijdagochtend heeft er opnieuw een inspectie bij de Baronie plaatsgevonden. Bij deze inspectie waren zowel inspecteurs van bureau Hageman als van de gemeente aanwezig. “De conclusie van de inspectie is dat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Het bovenste parkeerdek blijft gesloten zodat de voorbereidingen voor de herstelwerkzaamheden kunnen worden getroffen”, aldus de gemeente.

Het onderste parkeerdek en de winkels onder de parkeergarage blijven gewoon open.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.