Josh Walet

Geen instortingsgevaar, dus acute maatregelen parkeergarage Baronie zijn niet nodig

Vorige week dinsdag werd het bovenste parkeerdek van de parkeergarage in winkelcentrum De Baronie uit voorzorg afgesloten. Een inspectie van een paar dagen later bevestigt dat er geen instortingsgevaar is.

De parkeergarage telt in totaal 444 parkeerplekken, maar een deel van deze parkeerplekken is op dit moment niet toegankelijk. Het gaat om het bovenste gedeelte van de parkeergarage, waar auto’s niet overdekt staan. De toegang naar het parkeerdek is inmiddels al een week geblokkeerd door een afzetlint en een oranje pilon.

De reden voor de afsluiting is ‘bouwkundig herstel’, werd eerder al bevestigd door Green Real Estate, eigenaar van de parkeergarage. Er is sprake van 'terugkerende visuele schade' op het bovenste parkeerdek. Adviesbureau Hageman doet daarom al enige tijd onderzoek naar de bouwkundige staat van de parkeergarage. “Op korte termijn maakt bureau Hageman een plan waarin staat aangegeven hoe de reparatie van het bovendek gerealiseerd gaat worden.”

Afgelopen vrijdagochtend heeft er opnieuw een inspectie bij de Baronie plaatsgevonden. Bij deze inspectie waren zowel inspecteurs van bureau Hageman als van de gemeente aanwezig. “De conclusie van de inspectie is dat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Het bovenste parkeerdek blijft gesloten zodat de voorbereidingen voor de herstelwerkzaamheden kunnen worden getroffen”, aldus de gemeente.

Het onderste parkeerdek en de winkels onder de parkeergarage blijven gewoon open.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Limesjaar 2022 gisteren 17:57

Zomerkleding, winterkleding en iets over de garnizoenen

Wist je dat er weinig bekend is over de garnizoenen die castellum Albaniana bewoonden, omdat er bijna geen archeologische vondsten zijn gedaan waaruit dit blijkt? En wat is het verschil tussen de winterkleding en de zomerkleding van de soldaten? Dit en meer nieuwe artikelen op Romeins Alphen.

Politiek gisteren 16:48

De speerpunten van Nieuw Elan, VVD, CDA en D66

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben alle partijen zich sterk gemaakt voor hun eigen speerpunten. Nieuw Elan, VVD, CDA en D66 zijn nu gekomen met een gezamenlijk coalitieakkoord. De vraag is dan: wat hebben zij bereikt vanuit hun eigen verkiezingsprogramma.