Josh Walet

Geen instortingsgevaar, dus acute maatregelen parkeergarage Baronie zijn niet nodig

Vorige week dinsdag werd het bovenste parkeerdek van de parkeergarage in winkelcentrum De Baronie uit voorzorg afgesloten. Een inspectie van een paar dagen later bevestigt dat er geen instortingsgevaar is.

De parkeergarage telt in totaal 444 parkeerplekken, maar een deel van deze parkeerplekken is op dit moment niet toegankelijk. Het gaat om het bovenste gedeelte van de parkeergarage, waar auto’s niet overdekt staan. De toegang naar het parkeerdek is inmiddels al een week geblokkeerd door een afzetlint en een oranje pilon.

De reden voor de afsluiting is ‘bouwkundig herstel’, werd eerder al bevestigd door Green Real Estate, eigenaar van de parkeergarage. Er is sprake van 'terugkerende visuele schade' op het bovenste parkeerdek. Adviesbureau Hageman doet daarom al enige tijd onderzoek naar de bouwkundige staat van de parkeergarage. “Op korte termijn maakt bureau Hageman een plan waarin staat aangegeven hoe de reparatie van het bovendek gerealiseerd gaat worden.”

Afgelopen vrijdagochtend heeft er opnieuw een inspectie bij de Baronie plaatsgevonden. Bij deze inspectie waren zowel inspecteurs van bureau Hageman als van de gemeente aanwezig. “De conclusie van de inspectie is dat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Het bovenste parkeerdek blijft gesloten zodat de voorbereidingen voor de herstelwerkzaamheden kunnen worden getroffen”, aldus de gemeente.

Het onderste parkeerdek en de winkels onder de parkeergarage blijven gewoon open.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid gisteren 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek gisteren 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek gisteren 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.

Werken gisteren 09:48

Vacatureoverzicht week 15: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Blog Opinie 12 apr. 2024 19:59

MINERVA Bloedbad

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat 25 miljoen euro bezuinigen. En dat niet een keer, maar vanaf nu elk jaar. Dat is nogal wat. Het betekent dat er veel gaat sneuvelen van wat wij nu normaal vinden. Of, het betekent dat de gemeentelijke belastingen aanzienlijk zullen stijgen.

Advertorial Overige 12 apr. 2024 17:01

Problemen in de zoektocht naar nieuwe medewerkers? Let's Recruit! helpt je uit de brand!

Een groeiend bedrijf is natuurlijk goed, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Het vinden van het juiste talent wordt soms zo lastig dat bedrijven orders moeten laten lopen of bestaande collega’s onbedoeld zwaar belasten. Let’s Recruit! ontzorgt daarom bij technische MKB-bedrijven het gehele recruitmentproces. Maar wat doen ze nou precies tijdens dat proces?