Pexels

Geen inzamelingsactie voor ‘Een Sint voor ieder Kind’ dit jaar

Dit jaar zal de Fantasie Compagnie geen speelgoed gaan inzamelen voor de actie ‘Een Sint voor ieder Kind’. Dat liet de vrijwilligersorganisatie weten via Facebook. “Om te zorgen dat iedereen het juiste verhaal kent, even wat achtergrondinformatie.”

De afgelopen jaren zijn flinke hoeveelheden speelgoed gedoneerd. Het speelgoed moet worden uitgezocht, schoongemaakt, opgeknapt en opgeslagen worden.  De vrijwilligersorganisatie een tekort aan personeel die het speelgoed kunnen uitzoeken, schoonmaken en opknappen. 

Daarbij heeft de organisatie te weinig plek om al de gedoneerde spullen te verwerken en of op te slaan. “Tenslotte werden er ook een hoop spullen gebracht die helaas bij controle defect of incompleet bleken te zijn, waardoor we de voorgaande jaren veel kosten moesten maken voor het extra laten legen van de afvalcontainers." 

Dit maakt het bij elkaar lastiger voor de organisatie om de inzameling dit jaar ook door te laten gaan. “Alles bij elkaar opgeteld, maakt dat wij dit jaar géén inzameling van speelgoed houden. Uiteraard zullen we wél weer gezinnen blij gaan maken, onze actie gaat gewoon door. Dankzij een aantal donaties kunnen wij de cadeautjes op een andere manier organiseren”, zo laat de organisatie weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.