Josh Walet

Geen Jaarmarkt, mogelijk wel kermis en kleine podia

Na uitgebreide afwegingen en constructief overleg met de burgemeester Liesbeth Spies, de gemeentediensten en de kramenexploitant, heeft de stichting Jaarmarkt Alphen aan den Rijn met pijn in het hart besloten om dit jaar geen Jaarmarkt te organiseren.

Steeds heeft de organisatie onderzocht op welke wijze de markt wel zou kunnen doorgaan, maar dit draaide op niks uit. Nadat uit de persconferentie van Mark Rutte afgelopen woensdag bleek dat ook in september de maatregelen van met name de 1,5 meter afstand nog van kracht blijft, is handhaving van deze maatregel op dit evenement met zoveel bezoekers praktisch onmogelijk.

“Nu speculeren op een voortijdig einde van deze maatregelen en doorgaan met de organisatie levert wel veel kosten op, maar als blijkt dat het in september toch niet kan doorgaan, staan daar geen inkomsten tegenover”, aldus Hans van Beek, voorzitter stichting Jaarmarkt. De stichting beraadt zich nog op het organiseren van kleine locatie/plein-evenementen waarvoor de stichting ook graag ideeën krijgt aangereikt. Ideeën kunnen gestuurd worden naar info@jaarmarktalphenaandenrijn.nl.

Met de kermisexploitant gaat de stichting Jaarmarkt wel de vergunning aanvragen en kijken hoe, met inachtneming van alle maatregelen, een veilige kermis aan de Thorbeckestraat gebouwd kan worden. Dit zou dan van 11 tot en met 16 september plaatsvinden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.