Geen nachtelijke fastfood in centrumgebied Alphen

Een door de gemeenteraad gevraagde pilot om te bekijken of nachtelijke verkoop van fastfood in het uitgaansgebied in Alphen aan den Rijn mogelijk is, gaat niet door. Uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat er teveel overlast ontstaat en dat er te weinig geïnteresseerde ondernemers zijn.

Vanuit omwonenden, niet-horecaondernemers, politie en BOA's wordt gemeld dat men vreest voor meer overlast. Het gaat daarbij om geluidsoverlast van bezoekers en om meer afval op straat in het uitgaansgebied rond de Julianastraat. De horecaondernemers zelf zijn nauwelijks geïnteresseerd. Er zijn slechts twee ondernemers die iets zien in het plan, maar dan wel op een aantal extra voorwaarden. 

De Alphense gemeenteraad wil meer voor jongeren doen en stemde daarom in met de motie van raadslid Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) om een peiling te doen met eventueel een pilot als de uitkomst positief is. Uit deze peiling blijkt dat een verruiming naar opening voor fastfood tot 05.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag niet gewenst is. Meer dan zestig procent van de omwonenden en vijftig procent van de secundaire ondernemers heeft negatief gereageerd op het voorstel.

"Alles afwegende heeft het college besloten om het belang van omwonenden zwaarder te laten wegen en zal zij de raad melden dat zij afziet van een pilot", aldus burgemeester Liesbeth Spies.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 08:36

Huurders tevreden over reparaties

Woensdag 18 september jl. zetten Frans Kooiker, interim-directeur bestuurder Woonforte en de vier huisaannemers Blanksma Dienstverlening, Woubrugge Vastgoed Onderhoud, Van der Speld Bouw en A. Bontekoe hun handtekening onder een langdurige samenwerking met elkaar. Woonforte en haar huisaannemers hebben de afspraken over het uitvoeren van reparaties met 5 jaar verlengd. Bovendien bevalt deze werkwijze zo goed dat voortaan ook het klantgestuurd onderhoud bij keukens, badkamers en toiletten en het onderhoud na een verhuizing onder deze werkwijze vallen.

Calamiteiten vandaag 01:52

Persoon zwaargewond na val van trap bij Alle Hens

Een persoon is woensdag op donderdagnacht zwaargewond geraakt na een val van een trap in een kroeg. Het gebeurde tijdens het straatfeest in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn.

Gemeente gisteren 17:14

Alphense Begrotingsdag

Wilt u weten waar de gemeente haar geld aan uitgeeft? Of heeft u ideeën of suggesties hiervoor? Bezoek dan de Alphense Begrotingsdag. Op maandag 30 september om 19:00 uur vindt de Alphense Begrotingsdag plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. 

Advertorial Sport gisteren 16:10

Nieuw in Alphen aan den Rijn: Family Bootcamp

Vanaf zondag 29 september geeft 4Sport Training Center op iedere laatste zondag van de maand een Family Bootcamp training in het Europapark in Kerk & Zanen.  

Sport gisteren 15:19

Triathlon Alphen bij de Zegerplas

Op zondag 22 september vindt bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn de 5de editie van de Triathlon Alphen plaats.