Geen nachtelijke fastfood in centrumgebied Alphen

Een door de gemeenteraad gevraagde pilot om te bekijken of nachtelijke verkoop van fastfood in het uitgaansgebied in Alphen aan den Rijn mogelijk is, gaat niet door. Uit het haalbaarheidsonderzoek blijkt dat er teveel overlast ontstaat en dat er te weinig geïnteresseerde ondernemers zijn.

Vanuit omwonenden, niet-horecaondernemers, politie en BOA's wordt gemeld dat men vreest voor meer overlast. Het gaat daarbij om geluidsoverlast van bezoekers en om meer afval op straat in het uitgaansgebied rond de Julianastraat. De horecaondernemers zelf zijn nauwelijks geïnteresseerd. Er zijn slechts twee ondernemers die iets zien in het plan, maar dan wel op een aantal extra voorwaarden. 

De Alphense gemeenteraad wil meer voor jongeren doen en stemde daarom in met de motie van raadslid Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) om een peiling te doen met eventueel een pilot als de uitkomst positief is. Uit deze peiling blijkt dat een verruiming naar opening voor fastfood tot 05.00 uur op donderdag, vrijdag en zaterdag niet gewenst is. Meer dan zestig procent van de omwonenden en vijftig procent van de secundaire ondernemers heeft negatief gereageerd op het voorstel.

"Alles afwegende heeft het college besloten om het belang van omwonenden zwaarder te laten wegen en zal zij de raad melden dat zij afziet van een pilot", aldus burgemeester Liesbeth Spies.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 11:15

Van 0 naar 20: "Misschien ga ik het afzien nog wel missen"

Week 8 was voor Stefan en Mitchell de week van de laatste personal training. In hun eerste stappen van 0 naar de 20 kilometer werden zij wekelijks geholpen door SylvesterPT. Hoe is die training ze bevallen en vooral, hoe gaat het nu met lopen?

Advertorial Horeca vandaag 10:27

El Caballo blijft het beste Argentijnse vlees ook nog bij jou thuis bezorgen

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Je kunt inmiddels al weer terecht in het restaurant, maar wist je dat El Caballo voorlopig ook nog eten bij jou thuis bezorgt?

Verkeer en vervoer vandaag 09:01

Rijkswaterstaat: houd dit weekeinde rekening met drukte op de N11

Automobilisten opgelet! Van vrijdag 10 tot en met maandag 13 juli voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit op de A4 en de A20. Dit betekent dat verkeer wordt omgeleid, onder andere via de N11. Daarom waarschuwt Rijkswaterstaat voor drukte.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 19:07

Gilbert vlogt: waarom is uitstraling zo belangrijk?

Vanaf deze week hebben wij een nieuw vast item op Alphens.nl: Gilbert vlogt. Gilbert voorziet jullie elke week van tips en weetjes over haarmode en beauty. Deze week bespreekt hij de ins en outs over uitstraling.

Onderwijs gisteren 16:27

Een drive-in diploma-uitreiking bij het Ashram College

De diploma-uitreiking voor examenleerlingen van de middelbare scholen in Nederland gaat er dit jaar anders aan toe dan andere jaren door de coronacrisis. Ook bij het Ashram College in Alphen pakken ze het anders aan. Daar organiseren ze deze hele week drive-in diploma-uitreikingen.