Geen nieuwe verbinding Kerk en Zanen en centrum

Er komt geen tunnel voor auto’s tussen de wijk Kerk en Zanen en het centrum van Alphen aan den Rijn. Ook een tweede fietstunnel is geen optie. Wel wordt bekeken of meer mensen de auto kunnen laten staan, omdat het overgrote deel van het verkeer binnen de stad blijft.

Uit een onderzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat verreweg het meeste autoverkeer vanuit de wijk Kerk en Zanen richting centrum binnen de stad blijft. Maar een klein deel, circa 16 procent, gaat via het centrum naar de Zegerbaan-N207. De ontsluitingen van de wijk richting N11 via de Leidse Schouw en de Goudse Schouw blijken grotendeels te voldoen. Er komt wel een onderzoek om te kijken of de doorstroming bij de kruising Flemingweg – Anthonie van Leeuwenhoekweg beter kan.

Een autotunnel onder de spoorlijn door is een kostbare zaak. Er zou 26 miljoen euro moeten worden uitgegeven op basis van de prijzen in januari 2018, dat is inmiddels al meer. Vandaar dat deze optie geen prioriteit heeft.
Een fietstunnel is een mogelijkheid, maar dit verbetert de wijkontsluiting nauwelijks. Een fietstunnel is op de langere termijn wel een optie.

Stadsbus
Wethouder Kees van Velzen wil nu inzetten op meer mensen uit de auto en op de fiets. Daarnaast is de wethouder in onderhandeling met Arriva om een stadsbus permanent een ronde om het centrum en een ronde om de stad te laten maken. Ook moeten er dan goede busverbindingen met Archeon en Avifauna komen. Het gaat om de dienstregeling vanaf 2020. "Je ziet dat de bezetting van de stadsbussen goed is, aldus Van Velzen. "Nu willen we graag een stadsdienst die de hele dag rijdt, zodat je weet dat er altijd snel een bus komt."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:02

Zuiveringskringen Alphen-Noord en Kerk en Zanen worden gerenoveerd

Onlangs is project ZANK, het plan voor de renovatie van twee zuiveringskringen in Alphen aan den Rijn, ondertekend door Hoogheemraad Bas Knapp en de betrokken aannemers. Beide rioolwaterzuiveringen kunnen na de vernieuwing zo’n tien tot vijftien jaar mee.

Advertorial Winkels vandaag 14:11

Nieuwe hoog zomercollecties bij Fantastisch

Er is altijd wel een reden voor een leuke nieuwe outfit of die ene mooie tas! Goed nieuws, kledingwinkel Fantastisch heeft weer veel nieuwe items binnen die je niet mag missen. 

Onderwijs en opvang vandaag 13:29

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan mogelijk fuseren

In de wijk Ridderveld heeft Morgenwijzer een aantal basisscholen, waaronder openbare school Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen op beide scholen flink afgenomen. Daarom is de Morgenwijzer voornemens om de scholen te fuseren.

Oekraine vandaag 11:40

Alphenaren zamelen toilettassen en lakenpakketten in voor Oekraïne

Miljoenen mensen zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne. Zij hebben alles achter moeten laten om te vluchten voor het geweld. Because We Carry is een grote inzameling gestart voor vluchtelingen die verblijven in Polen en Moldavië. Ook Alphenaren helpen een handje mee.