Geen nieuwe verbinding Kerk en Zanen en centrum

Er komt geen tunnel voor auto’s tussen de wijk Kerk en Zanen en het centrum van Alphen aan den Rijn. Ook een tweede fietstunnel is geen optie. Wel wordt bekeken of meer mensen de auto kunnen laten staan, omdat het overgrote deel van het verkeer binnen de stad blijft.

Uit een onderzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat verreweg het meeste autoverkeer vanuit de wijk Kerk en Zanen richting centrum binnen de stad blijft. Maar een klein deel, circa 16 procent, gaat via het centrum naar de Zegerbaan-N207. De ontsluitingen van de wijk richting N11 via de Leidse Schouw en de Goudse Schouw blijken grotendeels te voldoen. Er komt wel een onderzoek om te kijken of de doorstroming bij de kruising Flemingweg – Anthonie van Leeuwenhoekweg beter kan.

Een autotunnel onder de spoorlijn door is een kostbare zaak. Er zou 26 miljoen euro moeten worden uitgegeven op basis van de prijzen in januari 2018, dat is inmiddels al meer. Vandaar dat deze optie geen prioriteit heeft.
Een fietstunnel is een mogelijkheid, maar dit verbetert de wijkontsluiting nauwelijks. Een fietstunnel is op de langere termijn wel een optie.

Stadsbus
Wethouder Kees van Velzen wil nu inzetten op meer mensen uit de auto en op de fiets. Daarnaast is de wethouder in onderhandeling met Arriva om een stadsbus permanent een ronde om het centrum en een ronde om de stad te laten maken. Ook moeten er dan goede busverbindingen met Archeon en Avifauna komen. Het gaat om de dienstregeling vanaf 2020. "Je ziet dat de bezetting van de stadsbussen goed is, aldus Van Velzen. "Nu willen we graag een stadsdienst die de hele dag rijdt, zodat je weet dat er altijd snel een bus komt."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 15:11

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is weer de Week Zonder Afval. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours georganiseerd op 40 locaties in heel Nederland. Lokale gidsen laten dan zien bij welke winkels je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Ook in Alphen aan den Rijn zijn twee tours gepland.

Limesjaar 2022 vandaag 12:35

ROMEINEN Cananefaten

Toen het Alphense fort Albaniana in de eerste eeuw werd gebouwd, woonden er heel weinig mensen in wat nu Zuid-Holland is. Later werden bewoners bekend onder de naam Cananefaten. Deze bevolkingsgroep bewoonde vooral het huidige Westland en mondjesmaat waren er een paar losse nederzettingen langs de kust.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 11:27

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 20

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.