Geen nieuwe verbinding Kerk en Zanen en centrum

Er komt geen tunnel voor auto’s tussen de wijk Kerk en Zanen en het centrum van Alphen aan den Rijn. Ook een tweede fietstunnel is geen optie. Wel wordt bekeken of meer mensen de auto kunnen laten staan, omdat het overgrote deel van het verkeer binnen de stad blijft.

Uit een onderzoek van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat verreweg het meeste autoverkeer vanuit de wijk Kerk en Zanen richting centrum binnen de stad blijft. Maar een klein deel, circa 16 procent, gaat via het centrum naar de Zegerbaan-N207. De ontsluitingen van de wijk richting N11 via de Leidse Schouw en de Goudse Schouw blijken grotendeels te voldoen. Er komt wel een onderzoek om te kijken of de doorstroming bij de kruising Flemingweg – Anthonie van Leeuwenhoekweg beter kan.

Een autotunnel onder de spoorlijn door is een kostbare zaak. Er zou 26 miljoen euro moeten worden uitgegeven op basis van de prijzen in januari 2018, dat is inmiddels al meer. Vandaar dat deze optie geen prioriteit heeft.
Een fietstunnel is een mogelijkheid, maar dit verbetert de wijkontsluiting nauwelijks. Een fietstunnel is op de langere termijn wel een optie.

Stadsbus
Wethouder Kees van Velzen wil nu inzetten op meer mensen uit de auto en op de fiets. Daarnaast is de wethouder in onderhandeling met Arriva om een stadsbus permanent een ronde om het centrum en een ronde om de stad te laten maken. Ook moeten er dan goede busverbindingen met Archeon en Avifauna komen. Het gaat om de dienstregeling vanaf 2020. "Je ziet dat de bezetting van de stadsbussen goed is, aldus Van Velzen. "Nu willen we graag een stadsdienst die de hele dag rijdt, zodat je weet dat er altijd snel een bus komt."


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport gisteren 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente gisteren 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur gisteren 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.