NOS

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

‘’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd.  

‘’De besmettingscijfers en ziekenhuisopnamen zijn al een paar weken stabiel, maar op een te hoog niveau’’, onderbouwt Rutte de keuze om geen nieuwe versoepelingen in te voeren. Wel laat hij weten hoop te hebben dat er over vier maanden flinke stappen gezet kunnen worden. ‘’Maar dat hebben we zelf in de hand.’’

De volgende correcties op de huidige maatregelen zullen vanaf 16 maart gelden:

  • Zwemlessen en afzwemmen voor kinderen tot 12 jaar is vanaf 16 maart weer mogelijk. Wel geldt dat de kinderen bij klachten thuis moeten blijven, ouders buiten het zwembad op hun kind moeten wachten, de kleedkamers open zijn, maar de douches niet
  • Buitensporten vanaf 27 jaar mag vanaf dinsdag 16 maart weer in groepen tot 4 personen
  • Wat betreft het winkelen op afspraak verandert er voor kleine winkels tot 50 vierkante meter niks, zij mogen nog steeds 2 klanten per tijdslot ontvangen. Winkels die groter zijn dan 50 vierkante meter mogen daarbovenop 1 klant per 25 vierkante meter ontvangen, met een maximum van 50 klanten. 

Verder worden de huidige maatregelen, waaronder de avondklok, verlengd tot dinsdag 30 maart. Uitzonderingen gelden tijdens de stemdagen: ambtenaren en vrijwilligers die betrokken zijn bij de verkiezingen of mensen die enkel na 21.00 uur kunnen stemmen, mogen na 21.00 uur over straat. 

Het reisadvies wordt verlengd tot donderdag 15 april. Op de volgende persconferentie, op 23 maart, zal een apart reisadvies voor de meivakantie worden gegeven. Hugo de Jonge en Mark Rutte zijn hoopvol over meer versoepelingen rond Pasen. ‘’Als we de basisregels volgen, dan kan er meer. Dus blijf thuis bij klachten, was je handen en houd anderhalve meter afstand.’’

23 maart volgt de volgende persconferentie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.