Josh Walet

Geen PvdA en SP bij Sportdebat Alphen Vitaal: “Dat vinden wij jammer”

Op donderdagavond wordt een sportdebat georganiseerd door Alphen Vitaal. Voor het debat zijn zes van de twaalf politieke partijen uitgenodigd.

Alphen Vitaal is een stichting die in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn bewegen en gezonde levensstijl bevordert. Donderdagavond organiseren zij een debat die in het teken zal staan van sport in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Dat de PvdA en de SP niet zijn uitgenodigd voor het debat vinden de partijen jammer, zo laten zij weten. “Want juist op een onderwerp dat voor zoveel mensen belangrijk is moet ook een eerlijk en open debat gevoerd kunnen worden, zonder uitsluitingen, zodat alle ideeën gehoord kunnen worden”, vinden Iris van de Kolk (Lijsttrekker SP) en Ernst-Jan Straver (Lijsttrekker PvdA).

“De SP en de PvdA sluiten niemand uit binnen onze gemeente. Wij vinden dat sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Waar nodig nemen wij financiële hindernissen weg zodat inwoners en vooral kinderen mee kunnen doen. Bijvoorbeeld door een gemeentelijke sportpas.”

In een gezamenlijk statement laten zij weten te gaan voor een Sociaal en Vitaal Alphen aan den Rijn. “De PvdA en SP vinden goede duurzame sportvoorzieningen noodzakelijk, waarbij de clubs en verenigingen zelf de baas zijn over hun clubhuis of kantine. Waar nodig ondersteunt de gemeente bij het onderhoud of het beheer.”

Van de Kolk en Straver vervolgen: “De PvdA en de SP hebben extra aandacht voor die groepen binnen de gemeenschap voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is zoals ouderen, nieuwkomers, mensen met mentale problematiek en gehandicapten. Wij investeren daarom in gehandicaptensport en passen waar nodig sportaccommodaties aan voor mensen met een beperking.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten gisteren 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken gisteren 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert gisteren 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement gisteren 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie 17 mei 2024 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.