Josh Walet
Blog Opinie

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Het zou uiteindelijk bij ‘slechts’ 2-0 blijven, maar qua kansen in de tweede helft had het minstens drie keer zo veel moeten zijn. Het duurde lang tot de negenkoppige defensie van de gasten voor het eerst moest buigen. Daar droeg de leidsman een steentje aan bij toen hij de bal op de stip legde nadat Lionel Frederik slim tegen het natte gras was gegaan bij licht contact. Dergelijke cadeautjes zijn aan Thom Nouwens wel besteed: 1-0 dus.

Ook na de pauze toen hagel en regen de toeschouwers naar de tribune verwezen, moest lang op een doelpunt worden gewacht. Pas in minuut zevenenzeventig viel goal nummer twee. De constant zwoegende spits Tren Drexhage ging achter een diepe bal aan, liet alle conditioneel slechte opponenten ruim achter zich en kwam oog in oog met de veel te driest uitgekomen overigens prima keeper te staan. Hij ging niet voor eigen succes en legde breed op Lionel Frederik die simpel in het lege doel kon mikken. De laatste dertien minuten leken een eeuwigheid te duren, van een echte wedstrijd was totaal geen sprake, het spel was rommelig en het weer guur. Weer drie punten dus voor het verrassende ARC.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.