Pixabay

Geen Testen voor Toegang locatie in Alphen aan den Rijn, waarom is dat?

Nederland telt meer dan 275 Testen voor Toegang locaties. Alphen aan den Rijn, een gemeente met 112.000 inwoners, beschikt momenteel echter niet over een Testen voor Toegang locatie. Voor Alphenaren is Leiden de dichtstbijzijnde locatie. Waarom is dat? Wij zochten het uit.

Wie niet geprikt is en naar locaties of evenementen wil waar een QR-code verplicht is, dient gebruik te maken van Testen voor Toegang. Op deze kaart is een overzicht te zien van alle Testen voor Toegang locaties in Nederland. Daar is te zien dat er meer dan 275 locaties in Nederland beschikbaar zijn, maar dat er in Alphen aan den Rijn en directe omgeving sinds afgelopen weekend geen Testen voor Toegang locaties meer beschikbaar zijn. In plaats daarvan dienen Alphenaren nu met openbaar vervoer of eigen vervoer naar Leiden te gaan om zich te laten testen voor toegang. Hoe kan het zijn dat een gemeente met 112.000 inwoners geen testlocatie meer heeft?

Een woordvoerder van Stichting Open Nederland, waar Testen voor Toegang onder valt, laat weten dat er met ingang van 11 oktober een nieuwe systeem actief is voor Testen voor Toegang. “Hierbij kunnen testaanbieders zelf aangeven waar en wanneer zij testen aanbieden. 28 testaanbieders hebben zich aangemeld via een nieuwe marktuitvraag. De aansluiting van de nieuwe partijen op het afsprakenportaal op testenvoortoegang.org loopt momenteel.”

Waarom er dan niks in Alphen zit? Dat is simpelweg omdat er geen testaanbieders zijn die Alphen aan den Rijn als locatie hebben aangemeld. Gaat daar dan binnenkort nog verandering in komen, zodat Alphenaren niet meer naar Leiden hoeven om zich te laten testen voor toegang? Dat lijkt afhankelijk van de testaanbieders. “Testaanbieders mogen ook na 11 oktober nog meer plekken openen. Ook is er elke maand een mogelijkheid voor nieuwe partijen om zich aan te melden als testaanbieder via de marktuitvraag. We verwachten dat het aantal locaties komende tijd verder zal toenemen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."