Pixabay

Geen Testen voor Toegang locatie in Alphen aan den Rijn, waarom is dat?

Nederland telt meer dan 275 Testen voor Toegang locaties. Alphen aan den Rijn, een gemeente met 112.000 inwoners, beschikt momenteel echter niet over een Testen voor Toegang locatie. Voor Alphenaren is Leiden de dichtstbijzijnde locatie. Waarom is dat? Wij zochten het uit.

Wie niet geprikt is en naar locaties of evenementen wil waar een QR-code verplicht is, dient gebruik te maken van Testen voor Toegang. Op deze kaart is een overzicht te zien van alle Testen voor Toegang locaties in Nederland. Daar is te zien dat er meer dan 275 locaties in Nederland beschikbaar zijn, maar dat er in Alphen aan den Rijn en directe omgeving sinds afgelopen weekend geen Testen voor Toegang locaties meer beschikbaar zijn. In plaats daarvan dienen Alphenaren nu met openbaar vervoer of eigen vervoer naar Leiden te gaan om zich te laten testen voor toegang. Hoe kan het zijn dat een gemeente met 112.000 inwoners geen testlocatie meer heeft?

Een woordvoerder van Stichting Open Nederland, waar Testen voor Toegang onder valt, laat weten dat er met ingang van 11 oktober een nieuwe systeem actief is voor Testen voor Toegang. “Hierbij kunnen testaanbieders zelf aangeven waar en wanneer zij testen aanbieden. 28 testaanbieders hebben zich aangemeld via een nieuwe marktuitvraag. De aansluiting van de nieuwe partijen op het afsprakenportaal op testenvoortoegang.org loopt momenteel.”

Waarom er dan niks in Alphen zit? Dat is simpelweg omdat er geen testaanbieders zijn die Alphen aan den Rijn als locatie hebben aangemeld. Gaat daar dan binnenkort nog verandering in komen, zodat Alphenaren niet meer naar Leiden hoeven om zich te laten testen voor toegang? Dat lijkt afhankelijk van de testaanbieders. “Testaanbieders mogen ook na 11 oktober nog meer plekken openen. Ook is er elke maand een mogelijkheid voor nieuwe partijen om zich aan te melden als testaanbieder via de marktuitvraag. We verwachten dat het aantal locaties komende tijd verder zal toenemen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.