Josh Walet

Geen ‘traditionele’ Oldtimerdag, wel een toertocht door het Groene Hart

Op zaterdag 12 september organiseert het bestuur van Stichting Oldtimerdag een heuse ‘klassieker’ toertocht door het Groene Hart. Maar een evenement waar bezoekers de klassieke voertuigen kunnen bewonderen zit er dit jaar helaas niet in.

Traditiegetrouw vindt de Oldtimerdag plaats op de zaterdag voorafgaand aan de Alphense Jaarmarkt. Ondanks dat de Alphense Jaarmarkt dit jaar geen doorgang vindt, heeft de organisatie van de Oldtimerdag besloten om toch een toertocht te organiseren.

Andere invulling van traditiegetrouw evenement

De afgelopen jaren was de Hooftstraat het podium voor het evenement, waar bezoekers veel oude klassieke auto’s, youngtimers, motoren, brommers, bussen en tractoren konden bewonderen. Dit jaar zullen de voertuigen alleen een toerrit van ongeveer 150 kilometer rijden, waarna de finish zal zijn op het evenemententerrein in Park Zegersloot. De organisatie nodigt iedereen uit die in het bezit is van zo’n mooi voertuig zich in te schrijven op www.oldtimerdagalphen.nl om deze dag mee te maken. “Natuurlijk is er met alle voorschriften van het RIVM rekening gehouden om deze Groene Hart toerrit op een veilige en verantwoorde manier te laten verlopen”, zo verzekert voorzitter Marcel Benschop.

Benschop vervolgt: “Vanwege de coronamaatregelen is het onmogelijk om de Oldtimerdag te realiseren zoals u van ons gewend bent. Vanzelfsprekend mogen wij deze dag louter organiseren als de regelgeving van de autoriteiten opgevolgd worden.” Bezoekers kunnen de klassieke voertuigen dit jaar dus helaas niet bewonderen. “Het is jammer dat er geen Oldtimerdag voor de Alphenaren is dit jaar, de toerrit is enkel voor de deelnemers met de voertuigen. We hopen dat we volgend jaar alle deelnemers weer mogen ontvangen in de Hooftstraat!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.

Wonen en bouwen vandaag 13:14

Laatste grote gevelelement woningen Akkerwinde geplaatst

Momenteel worden 199 woningen in de Akkerwinde en de Boterbloemweg in Alphen energiezuinig gemaakt. Woonforte laat nu weten dat het laatste grote gevelelement van de laatste woning op zijn plek zit.

Overige vandaag 11:31

Thomas Berge doet mee aan hashtag #ikdoenietmeermee

Artiesten uit heel Nederland komen in actie tegen de coronamaatregelen van het kabinet. Dit doen ze onder de hashtag #ikdoenietmeermee. Ook Thomas Berge uit Alphen doet mee aan de actie. “Wij willen duidelijkheid. Wij zijn niet gek.”

Advertorial Winkels vandaag 11:08

Handige services bij Primera Jacobs

Ondanks alle problemen die de detailhandel ondervindt in het huidige coronatijdperk, zijn er toch ook winkels die, crisis of niet, ongekend populair zijn en succesvol door blijven draaien. Primera Jacobs is daar een mooi voorbeeld van. De winkelketen blijkt continu in staat om relevant te blijven en in te spelen op de behoeftes van hun lokale klanten.

Overige vandaag 10:25

Foutief gestalde fietsen bij station worden binnenkort verwijderd

Gevaarlijk of hinderlijk geparkeerde fietsen in de omgeving van het station, het is al een tijdje een probleem in Alphen. Vanwege de grote overlast gaan de handhavers van de gemeente daar nu extra op letten. Onder het motto ‘Fiets fout = fiets weg’, worden binnenkort alle fout gestalde fietsen verwijderd.