Geen verbod op gokreclames in Alphen aan den Rijn

In de buitenruimte wordt op meerdere plekken reclame gemaakt. GroenLinks vindt echter dat buitenreclame voor bijvoorbeeld schadelijke producten of diensten verboden moet worden. Zo ook reclame voor kansspelen.

Volgens het college zijn de reclame-uitingen voor kansspelen niet strijdig met de voorschriften van de Reclame Code Commissie. Wel heeft de reclamebranche gezamenlijk besloten het aandeel gokreclames te beperken tot maximaal 20%. “Wij respecteren de lopende overeenkomsten en gaan niet met de contractpartijen in gesprek om kansspelreclames te weren”, aldus het college.

“Namens de gemeente worden de Europanels en abri’s die langs de openbare weg staan geëxploiteerd”, begint de gemeente. De kansspelen reclames worden vooral hierin geplaatst. “Daarnaast wordt namens de gemeente lichtmastreclame, rotondereclame en stadsklokreclame geëxploiteerd. Bij deze objecten speelt dit niet.”

Ook stelt de gemeente dat door ondernemers zelf reclame gemaakt wordt in de openbare ruimte via bijvoorbeeld posters en borden. “De gemeente heeft geen zeggenschap over de reclame uitingen die de ondernemers zelf plaatsen. Inwoners zullen daarom nog steeds dergelijke reclames zien”, vervolgt het college. Ze zien daarom geen toegevoegde waarde dit alleen voor de gemeentelijke reclameobjecten te regelen. “Dit kan beter via landelijke wetgeving gedaan worden.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.