Geen verkoop sociale huurwoningen aan investeerders

De gemeente Alphen aan den Rijn is van plan om geen sociale huurwoningen meer aan het bestand te onttrekken. Om dit te bereiken gaat wethouder Gerard van As in gesprek met onder meer Holland Rijnland over de regionale afspraken.

Nu is het zo dat sociale huurwoningen gehuurd kunnen worden door mensen die binnen Holland Rijnland voldoende inschrijvingstijd hebben. Daarnaast worden sociale huurwoningen aangekocht door beleggers en investeerders die er niet zelf gaan wonen. De reden is een goed verdienmodel, de oorzaak ligt in de gespannen woningmarkt.

Het regionale samenwerkingsverband Holland Rijnland is bezig met een nieuwe verordening. De wethouder wil vooralsnog wachten op deze verorden, omdat deze bijna klaar is. Vervolgens wordt de verordening ter inspraak gelegd en kunnen er bezwaren worden ingediend. Daarna mag de Alphense gemeenteraad een oordeel vellen, evenals de andere gemeenteraden in de regio Holland Rijnland.

Van As is sinds 2014 in gesprek met Woonforte en andere aanbieders in de gemeente. "Woonforte heeft sindsdien circa 1400 sociale huurwoningen gerealiseerd. Op dit moment hebben we een tekort aan nieuwe locaties en er is een tekort aan arbeidskrachten in de bouw", meldt de wethouder. "Daarnaast moeten er ook woningen in andere prijsklassen worden gebouwd." Zo moet het Aarplein in de dure sector worden ontwikkeld om het grote aantal sociale huurwoningen rond het Thorbeckeplein te betalen.

Maandag 5 november is in het Alphense gemeentehuis een grote woonconferentie van 17.00 tot 20.00 uur. Daar staat vooral de vraag centraal hoe de gemeente op een innovatieve en onorthodoxe manier toch meer geschikte woningen voor alle woningzoekenden kan bouwen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.