Josh Walet

Geen Vrij & Blij op zaterdagavond: "Deze beslissing doet ons pijn"

Festivalgangers voelden de bui al hangen, want er werd vrijdagavond gefeest alsof het de laatste keer zou kunnen zijn. En helaas blijkt dat het geval. Vrij & Blij kan door de aangescherpte maatregelen zaterdagavond niet doorgaan. En dat is een flinke domper.

Na afloop van het feest op vrijdagavond was nog niet officieel duidelijk wat er zou gaan gebeuren met het geplande festival op zaterdag, maar zaterdagochtend werd het officieel. De organisatie van Vrij & Blij laat weten dat het festival zaterdagavond niet door kan gaan. 

En dat is een flinke domper. "De overheid heeft besloten dat alle evenementen vanaf zaterdag 06:00 uur niet door mogen gaan. Deze beslissing doet ons pijn, maar aan de andere kant hebben wij hier ook begrip voor. Alle artiesten stonden te trappelen en wij allemaal waren net als jij zo toe aan een feestje!"

Regeling tickets

De mensen die tickets hebben voor de zaterdagavond, krijgen het geld teruggestort (excl. fee). "Wij hopen op jullie begrip dat gezien het ongelooflijk korte tijdsbestek wij als organisatie al veel kosten hebben gemaakt. Artiesten en vele materialen zijn reeds betaald." 

Vrij & Blij valt onder de garantieregeling van de overheid. "Wij zijn voor de terugbetaling afhankelijk van de snelheid van deze afwikkeling. E-mails en DM's met vragen als 'wanneer krijg ik mijn geld terug?' hebben geen zin. Zodra er meer duidelijkheid is geven we dat direct via al onze kanalen door. Wij hopen op jullie begrip en vooral ook geduld."

Feestelijke vrijdagavond 

Ondanks de domper dat zaterdagavond niet door kan gaan, werd er vrijdagavond volop genoten. Handjes gingen in de lucht bij De Gebroeders Ko, die last minute Snollebollekes vervingen. Ook Samantha Steenwijk, Gerard Joling, Thomas Berge, DJ Bart en het Bar Amsterdam DJ Team waren van de partij om er een groot feest van te maken. En met succes. Na afloop liet de organisatie dan ook weten: "Wow! Wat was het een geweldig feest, bedankt! Namens onze fantastische crew en vooral ook jullie, jullie hebben gefeest alsof het de laatste keer zou kunnen zijn..."

Met onderstaande foto's kun je nog even nagenieten van het festival, want 'gelukkig hebben we de beelden nog'. Met dank aan Josh Walet.

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij

Vrij en blij


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.