Ashram College

Geen weg meer terug: de sloop van het Ashram College is begonnen

Een stukje nostalgie gaat verloren. De sloop van het Ashram College in Alphen is nu toch echt begonnen.

Jarenlang vonden er in de aula van het Ashram College voorstellingen en diplomauitreikingen plaats. Zelfs vorige week werden er nog diploma’s uitgereikt aan de geslaagde leerlingen. Maar nu, een week later, staat het er heel anders bij. In de aula staat namelijk een kraan. Het is het eerste stukje van het oude schoolgebouw dat tegen de vlakte gaat. Daarna is het de beurt aan de leerlingkantine en de gymzalen.

Alphenaren die herinneringen hebben aan het schoolgebouw reageren op social media op de start van de sloop. “Stukje nostalgie gaat verloren! Heerlijk een nieuw gebouw hoor, maar wat een mooie herinneringen heb ik hier” en “In ‘88 diploma mogen ontvangen, fantastische tijd daar gehad”, zo klinken de reacties.

Tekst loopt door onder de foto's

Foto album

Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)

Gloednieuw én duurzaam

Maar waar een stukje nostalgie verloren gaat, komt uiteindelijk wel iets moois voor terug. Er komt namelijk een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw voor in de plaats. Het schoolgebouw krijgt een ‘centrale straat’ met aula. Via een brede trap loopt de ‘straat’ door naar de bovenverdiepingen met verschillende lesdomeinen. Elk domein krijgt zijn eigen ‘adres’ met een leerplein.

Een opvallend onderdeel van het ontwerp is de daktuin, die op de nieuwe gymzalen komt te liggen. Deze is niet alleen geschikt voor educatie, maar is ook bedoeld om te ontspannen of om te bewegen. Het schoolplein zal gedeeltelijk met voorradig materiaal worden gerealiseerd.

Meer over het nieuwe schoolgebouw van het Ashram College lees je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.