Ashram College

Geen weg meer terug: de sloop van het Ashram College is begonnen

Een stukje nostalgie gaat verloren. De sloop van het Ashram College in Alphen is nu toch echt begonnen.

Jarenlang vonden er in de aula van het Ashram College voorstellingen en diplomauitreikingen plaats. Zelfs vorige week werden er nog diploma’s uitgereikt aan de geslaagde leerlingen. Maar nu, een week later, staat het er heel anders bij. In de aula staat namelijk een kraan. Het is het eerste stukje van het oude schoolgebouw dat tegen de vlakte gaat. Daarna is het de beurt aan de leerlingkantine en de gymzalen.

Alphenaren die herinneringen hebben aan het schoolgebouw reageren op social media op de start van de sloop. “Stukje nostalgie gaat verloren! Heerlijk een nieuw gebouw hoor, maar wat een mooie herinneringen heb ik hier” en “In ‘88 diploma mogen ontvangen, fantastische tijd daar gehad”, zo klinken de reacties.

Tekst loopt door onder de foto's

Foto album

Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)

Gloednieuw én duurzaam

Maar waar een stukje nostalgie verloren gaat, komt uiteindelijk wel iets moois voor terug. Er komt namelijk een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw voor in de plaats. Het schoolgebouw krijgt een ‘centrale straat’ met aula. Via een brede trap loopt de ‘straat’ door naar de bovenverdiepingen met verschillende lesdomeinen. Elk domein krijgt zijn eigen ‘adres’ met een leerplein.

Een opvallend onderdeel van het ontwerp is de daktuin, die op de nieuwe gymzalen komt te liggen. Deze is niet alleen geschikt voor educatie, maar is ook bedoeld om te ontspannen of om te bewegen. Het schoolplein zal gedeeltelijk met voorradig materiaal worden gerealiseerd.

Meer over het nieuwe schoolgebouw van het Ashram College lees je hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.