Ashram College

Geen weg meer terug: de sloop van het Ashram College is begonnen

Een stukje nostalgie gaat verloren. De sloop van het Ashram College in Alphen is nu toch echt begonnen.

Jarenlang vonden er in de aula van het Ashram College voorstellingen en diplomauitreikingen plaats. Zelfs vorige week werden er nog diploma’s uitgereikt aan de geslaagde leerlingen. Maar nu, een week later, staat het er heel anders bij. In de aula staat namelijk een kraan. Het is het eerste stukje van het oude schoolgebouw dat tegen de vlakte gaat. Daarna is het de beurt aan de leerlingkantine en de gymzalen.

Alphenaren die herinneringen hebben aan het schoolgebouw reageren op social media op de start van de sloop. “Stukje nostalgie gaat verloren! Heerlijk een nieuw gebouw hoor, maar wat een mooie herinneringen heb ik hier” en “In ‘88 diploma mogen ontvangen, fantastische tijd daar gehad”, zo klinken de reacties.

Tekst loopt door onder de foto's

Foto album

Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)
Sloop Ashram College begonnen (foto: Ashram College)

Gloednieuw én duurzaam

Maar waar een stukje nostalgie verloren gaat, komt uiteindelijk wel iets moois voor terug. Er komt namelijk een gloednieuw en duurzaam schoolgebouw voor in de plaats. Het schoolgebouw krijgt een ‘centrale straat’ met aula. Via een brede trap loopt de ‘straat’ door naar de bovenverdiepingen met verschillende lesdomeinen. Elk domein krijgt zijn eigen ‘adres’ met een leerplein.

Een opvallend onderdeel van het ontwerp is de daktuin, die op de nieuwe gymzalen komt te liggen. Deze is niet alleen geschikt voor educatie, maar is ook bedoeld om te ontspannen of om te bewegen. Het schoolplein zal gedeeltelijk met voorradig materiaal worden gerealiseerd.

Meer over het nieuwe schoolgebouw van het Ashram College lees je hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Lezing vandaag 12:57

Boeiende lezing Children of the Labyrinth

Op dinsdag 12 maart verwelkomt Buurten&Zo met veel enthousiasme fotograaf en documentairemaker Marieke van der Velden, samen met Philip Brink, voor een boeiende lezing. Marieke, eerder jurylid bij het programma 'Het Perfecte Plaatje', brengt deze dag samen met Philip een fascinerende presentatie over hun meeslepende reportage: Children of the Labyrinth."

Blog Sport vandaag 11:44

Alphense Clubs moeten oppassen

Het voetbalprogramma voor zaterdag 24 februari ziet er als volgt uit: ARC – AFC’34; Ter Leede – Alphense Boys; UVS – Alphia; MMO – A.V.V Alphen.