Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

Gek van Fietsen zet opnieuw grote stappen

Nederland staat al decennialang bekend als een fietsland bij uitstek. Vroeger was Nederland op dat vlak heel conservatief met traditionele Hollandse merken. “Door de e-bike is de fietsmarkt veel internationaler geworden”, stelt Rik de Bruin, die samen met zijn broer Mark het familiebedrijf Gek van Fietsen runt. “Internationale merken lanceren hun noviteiten nu juist in Nederland.”

De zaak aan de Frederik Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn lijkt op het eerste gezicht groter te zijn geworden. Dat is een misvatting, want er is geen meter bijgekomen. “De winkel oogt wel ruimer, omdat we de indeling enigszins veranderd hebben”, geeft Rik aan. Zo heeft het bedrijf inmiddels 7 fulltime monteurs in dienst voor service en onderhoud en ook nog 4 winkelmedewerkers. Dat was ook wel nodig, want het aanbod is vele malen groter dan voorheen.

Gemoderniseerde werkplaats  

In de afgelopen jaren zijn namelijk steeds meer mensen gaan fietsen, wat zorgt voor meer onderhouds- en reparatiewerk. Natuurlijk speelt de e-bike daar een belangrijke rol in, maar er zijn ook steeds meer mensen die met de fiets gaan sporten. “Als bedrijf hebben we op dat vlak grote stappen gezet door te moderniseren. We hebben innovatieve merken en producten in ons assortiment die daar goed bij aansluiten. Afgelopen jaar hebben we de werkplaats volledig vernieuwd in een hightech Shimano Service Center, zodat we nog betere en snellere service kunnen bieden aan onze klanten.”

Praktisch en plezier

Wat je tegenwoordig ziet, is dat consumenten vaak al hun 2e of 3e e-bike aanschaffen. “Omdat ze met veel plezier gebruik maken van hun e-bike, zie je dat ze ook een mooiere en luxere nieuwe e-bike willen kopen”, merkt Rik. Niet alleen is het praktisch in een grote woonplaats als Alphen om je op een fiets of een e-bike te verplaatsen, je ziet ook dat steeds meer jonge mensen de fiets gebruiken voor het woon-werkverkeer. Zo zie je ook jonge gezinnen op een mooie elektrische bakfiets rijden. “Het is een landschap waar iedereen een plekje heeft. En waarin de producten eigenlijk alleen maar mooier en beter worden.”

Rik merkt dat de fiets nog altijd veel potentie heeft in het Groene Hart. De regio nodigt natuurlijk ook uit tot het maken van mooie fietstochten door de natuur. “Dit gebied is ontzettend mooi om op de fiets te ontdekken, maar ook woon-werkverkeer op de fiets is heel erg praktisch. Als je in Alphen woont en in Leiden of Gouda werkt bijvoorbeeld, dan is dat een hele mooie afstand om op de e-bike te overbruggen. Het is snel, voordelig én gezond!”

Exclusieve merken

Gek van Fietsen verkoopt producten voor Groot-Alphen, maar er zijn ook producten waarmee het bedrijf een veel grotere regio bedient. Bijvoorbeeld de highspeed e-bikes van marktleider Stromer. Een instapmodel kost 5.000 euro, de gemiddelde prijs varieert tussen de 7.500 en 10.000 euro. “Daarmee bedienen we een groter verzorgingsgebied”, heeft Rik gemerkt. Dat gaat ook op voor Cervélo, een echt specialistisch racemerk dat onder andere de fietsen levert aan het team van Jumbo-Visma. Maar ook Specialized, een Amerikaans merk dat hoog aangeschreven staat als het om racefietsen en mountainbikes gaat. “Zij hebben afgelopen jaar een hele mooie nieuwe lijn e-bikes ontwikkeld en ook daarmee bereiken we klanten uit een grotere regio.”

Kennis van klanten

Aan een 2e vestiging denkt Rik niet. Met zijn broer denkt hij wel na of de huidige locatie de optimale toekomstmogelijkheden biedt. “We zijn de specialist op het gebied van hoogwaardige sportieve fietsen en e-bikes. Daar is een steeds grotere vraag naar uit de markt. Deze klanten willen wij de beste service blijven bieden, ook in de toekomst. Daar zetten wij ons samen met ons fantastische team voor in en daar blijven we ook in investeren. Klanten moeten zich thuis voelen bij ons als familiebedrijf en de persoonlijke aandacht kan daarbij niet ontbreken. De naam van de klanten kennen en weten op welke fiets zij rijden, daar ligt ons hart.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 15:14

De ijzige dromen van Alphen: komt de langverwachte ijsbaan dan toch?

In de winter van 2024 staat eindelijk de realisatie van de langverwachte ijsbaan in Alphen op het programma. Het verlangen naar een eigen schaatslocatie was opgenomen in het huidige coalitieakkoord, maar sindsdien is er weinig vooruitgang geboekt op dit gebied. Nu lijkt er eindelijk beweging in te komen.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 14:03

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober. Naast de reguliere activiteiten zoals inloop koffiemorgens, de donderdagmiddaglunch en de schildermiddag zijn er in oktober een aantal bijzondere activiteiten voor de bewoners van Alphen Noord.

Sport vandaag 11:35

Meld je aan voor de jongtalenten selectietest van DOS

Vind jij turnen ook het leukste wat er is? Dan is dit echt iets voor jou. Op zondag 1 oktober van 12:30 tot 14:30 uur organiseert DOS een jongtalenten selectietest. Ben jij geboren in 2016, 2017 of 2018 en ben jij altijd aan het klimmen en klauteren? Dan is dit misschien iets voor jou. Ben je iets ouder en heb je al wat turnervaring? Ook dan ben je van harte welkom!