Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

Gek van Fietsen zet opnieuw grote stappen

Nederland staat al decennialang bekend als een fietsland bij uitstek. Vroeger was Nederland op dat vlak heel conservatief met traditionele Hollandse merken. “Door de e-bike is de fietsmarkt veel internationaler geworden”, stelt Rik de Bruin, die samen met zijn broer Mark het familiebedrijf Gek van Fietsen runt. “Internationale merken lanceren hun noviteiten nu juist in Nederland.”

De zaak aan de Frederik Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn lijkt op het eerste gezicht groter te zijn geworden. Dat is een misvatting, want er is geen meter bijgekomen. “De winkel oogt wel ruimer, omdat we de indeling enigszins veranderd hebben”, geeft Rik aan. Zo heeft het bedrijf inmiddels 7 fulltime monteurs in dienst voor service en onderhoud en ook nog 4 winkelmedewerkers. Dat was ook wel nodig, want het aanbod is vele malen groter dan voorheen.

Gemoderniseerde werkplaats  

In de afgelopen jaren zijn namelijk steeds meer mensen gaan fietsen, wat zorgt voor meer onderhouds- en reparatiewerk. Natuurlijk speelt de e-bike daar een belangrijke rol in, maar er zijn ook steeds meer mensen die met de fiets gaan sporten. “Als bedrijf hebben we op dat vlak grote stappen gezet door te moderniseren. We hebben innovatieve merken en producten in ons assortiment die daar goed bij aansluiten. Afgelopen jaar hebben we de werkplaats volledig vernieuwd in een hightech Shimano Service Center, zodat we nog betere en snellere service kunnen bieden aan onze klanten.”

Praktisch en plezier

Wat je tegenwoordig ziet, is dat consumenten vaak al hun 2e of 3e e-bike aanschaffen. “Omdat ze met veel plezier gebruik maken van hun e-bike, zie je dat ze ook een mooiere en luxere nieuwe e-bike willen kopen”, merkt Rik. Niet alleen is het praktisch in een grote woonplaats als Alphen om je op een fiets of een e-bike te verplaatsen, je ziet ook dat steeds meer jonge mensen de fiets gebruiken voor het woon-werkverkeer. Zo zie je ook jonge gezinnen op een mooie elektrische bakfiets rijden. “Het is een landschap waar iedereen een plekje heeft. En waarin de producten eigenlijk alleen maar mooier en beter worden.”

Rik merkt dat de fiets nog altijd veel potentie heeft in het Groene Hart. De regio nodigt natuurlijk ook uit tot het maken van mooie fietstochten door de natuur. “Dit gebied is ontzettend mooi om op de fiets te ontdekken, maar ook woon-werkverkeer op de fiets is heel erg praktisch. Als je in Alphen woont en in Leiden of Gouda werkt bijvoorbeeld, dan is dat een hele mooie afstand om op de e-bike te overbruggen. Het is snel, voordelig én gezond!”

Exclusieve merken

Gek van Fietsen verkoopt producten voor Groot-Alphen, maar er zijn ook producten waarmee het bedrijf een veel grotere regio bedient. Bijvoorbeeld de highspeed e-bikes van marktleider Stromer. Een instapmodel kost 5.000 euro, de gemiddelde prijs varieert tussen de 7.500 en 10.000 euro. “Daarmee bedienen we een groter verzorgingsgebied”, heeft Rik gemerkt. Dat gaat ook op voor Cervélo, een echt specialistisch racemerk dat onder andere de fietsen levert aan het team van Jumbo-Visma. Maar ook Specialized, een Amerikaans merk dat hoog aangeschreven staat als het om racefietsen en mountainbikes gaat. “Zij hebben afgelopen jaar een hele mooie nieuwe lijn e-bikes ontwikkeld en ook daarmee bereiken we klanten uit een grotere regio.”

Kennis van klanten

Aan een 2e vestiging denkt Rik niet. Met zijn broer denkt hij wel na of de huidige locatie de optimale toekomstmogelijkheden biedt. “We zijn de specialist op het gebied van hoogwaardige sportieve fietsen en e-bikes. Daar is een steeds grotere vraag naar uit de markt. Deze klanten willen wij de beste service blijven bieden, ook in de toekomst. Daar zetten wij ons samen met ons fantastische team voor in en daar blijven we ook in investeren. Klanten moeten zich thuis voelen bij ons als familiebedrijf en de persoonlijke aandacht kan daarbij niet ontbreken. De naam van de klanten kennen en weten op welke fiets zij rijden, daar ligt ons hart.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.