Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

Gek van Fietsen zet opnieuw grote stappen

Nederland staat al decennialang bekend als een fietsland bij uitstek. Vroeger was Nederland op dat vlak heel conservatief met traditionele Hollandse merken. “Door de e-bike is de fietsmarkt veel internationaler geworden”, stelt Rik de Bruin, die samen met zijn broer Mark het familiebedrijf Gek van Fietsen runt. “Internationale merken lanceren hun noviteiten nu juist in Nederland.”

De zaak aan de Frederik Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn lijkt op het eerste gezicht groter te zijn geworden. Dat is een misvatting, want er is geen meter bijgekomen. “De winkel oogt wel ruimer, omdat we de indeling enigszins veranderd hebben”, geeft Rik aan. Zo heeft het bedrijf inmiddels 7 fulltime monteurs in dienst voor service en onderhoud en ook nog 4 winkelmedewerkers. Dat was ook wel nodig, want het aanbod is vele malen groter dan voorheen.

Gemoderniseerde werkplaats  

In de afgelopen jaren zijn namelijk steeds meer mensen gaan fietsen, wat zorgt voor meer onderhouds- en reparatiewerk. Natuurlijk speelt de e-bike daar een belangrijke rol in, maar er zijn ook steeds meer mensen die met de fiets gaan sporten. “Als bedrijf hebben we op dat vlak grote stappen gezet door te moderniseren. We hebben innovatieve merken en producten in ons assortiment die daar goed bij aansluiten. Afgelopen jaar hebben we de werkplaats volledig vernieuwd in een hightech Shimano Service Center, zodat we nog betere en snellere service kunnen bieden aan onze klanten.”

Praktisch en plezier

Wat je tegenwoordig ziet, is dat consumenten vaak al hun 2e of 3e e-bike aanschaffen. “Omdat ze met veel plezier gebruik maken van hun e-bike, zie je dat ze ook een mooiere en luxere nieuwe e-bike willen kopen”, merkt Rik. Niet alleen is het praktisch in een grote woonplaats als Alphen om je op een fiets of een e-bike te verplaatsen, je ziet ook dat steeds meer jonge mensen de fiets gebruiken voor het woon-werkverkeer. Zo zie je ook jonge gezinnen op een mooie elektrische bakfiets rijden. “Het is een landschap waar iedereen een plekje heeft. En waarin de producten eigenlijk alleen maar mooier en beter worden.”

Rik merkt dat de fiets nog altijd veel potentie heeft in het Groene Hart. De regio nodigt natuurlijk ook uit tot het maken van mooie fietstochten door de natuur. “Dit gebied is ontzettend mooi om op de fiets te ontdekken, maar ook woon-werkverkeer op de fiets is heel erg praktisch. Als je in Alphen woont en in Leiden of Gouda werkt bijvoorbeeld, dan is dat een hele mooie afstand om op de e-bike te overbruggen. Het is snel, voordelig én gezond!”

Exclusieve merken

Gek van Fietsen verkoopt producten voor Groot-Alphen, maar er zijn ook producten waarmee het bedrijf een veel grotere regio bedient. Bijvoorbeeld de highspeed e-bikes van marktleider Stromer. Een instapmodel kost 5.000 euro, de gemiddelde prijs varieert tussen de 7.500 en 10.000 euro. “Daarmee bedienen we een groter verzorgingsgebied”, heeft Rik gemerkt. Dat gaat ook op voor Cervélo, een echt specialistisch racemerk dat onder andere de fietsen levert aan het team van Jumbo-Visma. Maar ook Specialized, een Amerikaans merk dat hoog aangeschreven staat als het om racefietsen en mountainbikes gaat. “Zij hebben afgelopen jaar een hele mooie nieuwe lijn e-bikes ontwikkeld en ook daarmee bereiken we klanten uit een grotere regio.”

Kennis van klanten

Aan een 2e vestiging denkt Rik niet. Met zijn broer denkt hij wel na of de huidige locatie de optimale toekomstmogelijkheden biedt. “We zijn de specialist op het gebied van hoogwaardige sportieve fietsen en e-bikes. Daar is een steeds grotere vraag naar uit de markt. Deze klanten willen wij de beste service blijven bieden, ook in de toekomst. Daar zetten wij ons samen met ons fantastische team voor in en daar blijven we ook in investeren. Klanten moeten zich thuis voelen bij ons als familiebedrijf en de persoonlijke aandacht kan daarbij niet ontbreken. De naam van de klanten kennen en weten op welke fiets zij rijden, daar ligt ons hart.”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.