Geld.nl
Advertorial Economie

Geld lenen in Alphen aan den Rijn minder populair dan gemiddeld

Inwoners van Alphen aan den Rijn lenen minder hoge bedragen dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit de Datamonitor lenen van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Gemiddeld leenden inwoners uit Alphen aan den Rijn bij een lening aanvraag 13.133 euro in 2022. Dat is 3 procent minder dan het gemiddelde in Nederland van 13.595 euro.

De vergelijkingssite onderzocht ook voor welke bestedingsdoelen er werd geleend in Alphen aan den Rijn. “Inwoners van Alphen aan den Rijn lenen het vaakst voor een auto”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. 30,6 procent van de lening aanvragen was voor dit doel. In heel Nederland was dat 28 procent.

Verder is geld lenen voor een verbouwing populair in Alphen aan den Rijn. 17,8 procent van de inwoners van Alphen aan de Rijn die een lening aanvroegen, leende voor dit doel, terwijl in heel Nederland 14,7 procent geld leent voor een verbouwing.

Geld lenen voor meubels kwam dan weer minder voor in Alphen aan den Rijn. Hier koos ‘slechts’ 4,4 procent van de aanvragers voor, tegenover 6,9 procent in heel Nederland.

Tip! Voordelig geld lenen in Alphen aan den Rijn? Bij geld lenen via Geld.nl maak je altijd eerst een vergelijking. De rentes verschillen namelijk flink per kredietverstrekker, waardoor je soms wel 393 euro minder betaalt voor de goedkoopste lening dan voor duurste lening. Vergelijken bespaart je dus veel geld!


Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.