Geld.nl
Advertorial Economie

Geld lenen in Alphen aan den Rijn minder populair dan gemiddeld

Inwoners van Alphen aan den Rijn lenen minder hoge bedragen dan gemiddeld in Nederland. Dat blijkt uit de Datamonitor lenen van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Gemiddeld leenden inwoners uit Alphen aan den Rijn bij een lening aanvraag 13.133 euro in 2022. Dat is 3 procent minder dan het gemiddelde in Nederland van 13.595 euro.

De vergelijkingssite onderzocht ook voor welke bestedingsdoelen er werd geleend in Alphen aan den Rijn. “Inwoners van Alphen aan den Rijn lenen het vaakst voor een auto”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. 30,6 procent van de lening aanvragen was voor dit doel. In heel Nederland was dat 28 procent.

Verder is geld lenen voor een verbouwing populair in Alphen aan den Rijn. 17,8 procent van de inwoners van Alphen aan de Rijn die een lening aanvroegen, leende voor dit doel, terwijl in heel Nederland 14,7 procent geld leent voor een verbouwing.

Geld lenen voor meubels kwam dan weer minder voor in Alphen aan den Rijn. Hier koos ‘slechts’ 4,4 procent van de aanvragers voor, tegenover 6,9 procent in heel Nederland.

Tip! Voordelig geld lenen in Alphen aan den Rijn? Bij geld lenen via Geld.nl maak je altijd eerst een vergelijking. De rentes verschillen namelijk flink per kredietverstrekker, waardoor je soms wel 393 euro minder betaalt voor de goedkoopste lening dan voor duurste lening. Vergelijken bespaart je dus veel geld!


Meer nieuws

Straatraadsels gisteren 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?

De sfeer van het Zomerspektakel gisteren 12:31

Van Koninginnedag tot slot-act op het Zomerspektakel: het verhaal van Helemaal Top

In 2017 stond Helemaal Top voor het eerst op het podium van het Zomerspektakel aan het Meer, een hele eer voor het trio. Nu, zes jaar later, mag de band de zondagavond afsluiten. We spreken Toine Kremer over de essentie van Helemaal Top, hun optredens bij het Zomerspektakel en de voorbereiding op het komende festivalseizoen.

Advertorial Activiteiten voor kids gisteren 10:58

Ontmoet Bob de Bouwer bij winkelcentrum De Aarhof

Het succes van Bob de Bouwer kent geen grenzen en is razend populair bij kinderen zowel in Nederland als in de rest van Europa. Overal waar Bob de Bouwer verschijnt loopt het storm. De televisieheld zal ook in Alphen komen. Op 3 juni komt Bob de Bouwer naar winkelcentrum De Aarhof.