Gemeente Alphen aan den Rijn

Geld nodig voor onderhoud AED’s in hele gemeente

In de hele gemeente Alphen aan den Rijn hangen AED's. De AED's hebben echter onderhoud nodig en moeten soms worden vervangen. Hiervoor vraagt wethouder Gert-Jan Schotanus eenmalig 52.000 euro voor 2023, maar het bedrag moet in de jaren erna structureel worden.

Alphen aan den Rijn beschikt inmiddels over een vrijwel dekkend netwerk aan AED's. Het netwerk is gerealiseerd samen met inwoners, ondernemers en zorgverleners. Om het netwerk aan AED's in stand te houden is geld nodig voor onderhoud en vervanging.

"Met de aanschaf alleen zijn we er niet", zegt wethouder Schotanus. "De apparaten moeten regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden en soms is er vervanging nodig. Bovendien moeten mensen worden opgeleid om een AED ook goed te kunnen gebruiken."

De wethouder heeft hiervoor dit jaar om precies te zijn 52.400 euro nodig, in 2027 is dat bedrag gezakt naar 37.500 euro. Het gaat in 2023 om een eenmalig bedrag, maar voor de jaren vanaf 2024 worden de kosten structureel verwerkt in de Kadernota.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.