Josh Walet
Blog Opinie

Gelijkspel is een teleurstelling voor ARC, Alphense Boys haakt op alle fronten af

ARC kreeg zaterdag 15 februari bezoek van Capelle waarvan de uitwedstrijd redelijk simpel met 2-1 werd gewonnen. Dat zou dus op eigen veld opnieuw moeten kunnen, want de voormalige derde divisionist stond acht plekken lager op de ranglijst en moet hard knokken om een nieuwe degradatie te voorkomen.

Dat knokken lukte ook, maar voetballend stelt de club niet al te veel meer voor. Toen na twintig minuten al een speler in Capelse dienst van het veld werd gestuurd leek het een vrij gemakkelijke middag te gaan worden voor de thuisclub. Dat viel alleszins tegen omdat het team van Mark Evers een van de slechtste wedstrijden van dit fraaie seizoen afwerkte. De openingstreffer, van Tren Drexhage, viel pas acht minuten na de pauze. Het was een van de weinige aardig opgezette aanvallen, want het spel was ronduit slordig. De bezoekers bakten er ook heel weinig van, maar gingen er in de slotfase toch nog even vol tegenaan omdat ze doorkregen dat ze zelfs met tien man tegen dit zwakke ARC nog wel een punt konden pakken. Dat lukte nog ook. In de laatste officiёle speelminuut werd de bal uit een indraaiende vrije trap zomaar langs iedereen in het doel gelopen: 1-1. In de ruim toegemeten extra tijd werd het zelfs nog link voor ARC, maar het bleef bij 1-1 en dat was toch eigenlijk wel behoorlijk teleurstellend.

Alphense Boys speelde zaterdagavond in eigen huis tegen koploper Hollandia. De teams waren gelijkwaardig aan elkaar, maar de thuisploeg liet na een klein halfuur in drie minuten tijd wel tegendoelpunten toe. Toen was de wedstrijd gespeeld. Hollandia hoefde niet meer en Alphense Boys had niet het vernuft om de zaken recht te trekken. Door deze nederlaag lijkt elke rol van Alphense Boys nu uitgespeeld.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!