Josh Walet

Gemaal vrouwgeestpolder in Alphen aan den Rijn wordt vervangen

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft een onderhoudsprogramma opgesteld voor het renoveren van verschillende poldergemalen in Rijnland. Ook het Alphense poldergemaal komt dit jaar aan de beurt.

“Het gemaal wordt geheel vervangen op dezelfde locatie. Dit betekent dat het gemaal er hetzelfde uit komt te zien zoals het er nu bij ligt, alleen dan met de moderne uitvoering anno 2023”, zo laat een woordvoerder van Rijnland weten. Zo zal er een nieuwe behuizing komen, komen er nieuwe pompen en installaties en komt er een nieuwe krooshekreiniger.

Voorkomen en beperken

"De doelstelling van Rijnland is het voorkomen en beperken van overstromingen, wateroverlast en watertekort. Om dit goed uit te kunnen voeren, moeten de gemalen de juiste capaciteit hebben en moeten ze bovendien voldoende beschikbaar zijn en betrouwbaar", vertelt Rijnland. 

Wanneer het gemaal precies vervangen zal worden is nog niet bekend. Rijnland heeft de start van de uitvoering op de planning staan rond het tweede deel van het jaar. Ze hopen de werkzaamheden aan het eind van 2023 afgerond te hebben. “Maar er dient voor start van onze werkzaamheden nog een elektra aansluiting worden gewijzigd. Daarvoor zijn we afhankelijk van Liander. Deze planning is nog niet definitief”, aldus Rijnland.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.