Advertorial Evenementen

Gemeente Alphen aan den Rijn bestaat tien jaar! Vier jij het mee?

Gemeente Alphen aan den Rijn blaast dit jaar tien kaarsjes uit, en dat verdient een groots feest! De Gemeente organiseert een speciale Midzomeravond in Museumpark Archeon, waar de poorten speciaal openzwaaien voor dit unieke, gratis evenement.

Ontdek '2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid' op deze betoverende avond. Wilt u hierbij aanwezig zijn, bestel dan snel uw gratis kaartje! Wees erbij, vier het feest mee en maak deel uit van onze gezamenlijke geschiedenis. Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt, denk in ieder geval aan optredens van lokale artiesten en een streek-producten markt.

Meer informatie

Kaarten

  • Er zijn een beperkt aantal kaartjes beschikbaar voor de Midzomeravond. Hiervoor geldt op = op.  
  • We verdelen de kaarten over alle Alphense dorpen, zodat iedereen de kans krijgt om 10 jaar Alphen mee te vieren.
  • Elke bezoeker dient in het bezit te zijn van een ticket, ook kinderen onder de 18
  • Maximaal 2 per huishouden.

Bestel je gratis tickets

Praktische informatie

  • Elke gast krijgt twee gratis consumptiebonnen
  • De Midzomeravond is 18+ (onder de 18 jaar onder begeleiding van een volwassene)
  • Het Archeon is het best te bereiken met de fiets. Kom je met de auto, dan zijn er parkeerkosten van €5,- (deze kunt u ook van tevoren bestellen via deze link.
  • Let op: na 22:00 is er slecht zicht in het park
  • Waar: Museumpark Archeon, Archeonlaan 1, 2408 ZB Alphen aan den Rijn
  • Wanneer: Zaterdag 22 juni 2024, 19:00 – 23:00

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.