Archieffoto

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft Oekraïense vluchtelingen verdeeld over zeven nieuwe locaties

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een oplossing gevonden voor de ongeveer tweehonderd vluchtelingen uit Oekraïne die onlangs moesten vertrekken uit een gebouw aan de Noorderkeerkring. Volgens de gemeente zijn zij nu verdeeld over zeven andere plekken in de regio.

Nadat het pand aan de Noorderkeerkring niet langer beschikbaar was vanwege plannen van eigenaar Woonforte om er woningen te bouwen, moest Gemeente Alphen aan den Rijn op zoek naar nieuwe opvanglocaties. Om deze plannen te realiseren zal het pand aan de Noorderkeerkring op duurzame wijze worden hergebruikt.

De nieuwe opvanglocaties bevinden zich aan de Steekterweg, het Zomererf en de Dominee Meijerlaan in Alphen, de Swadenburgerdam in Zwammerdam en de Waterlelie in Boskoop. Daarnaast zijn er tientallen Oekraïense vluchtelingen verhuisd naar bestaande opvangplekken aan de Kees Mustersstraat en de Genielaan in Alphen.

Ook in Koudekerk, aan de Dorpsstraat, heeft Gemeente Alphen aan den Rijn een kleinschalige opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Deze opvang zal naar verwachting de komende jaren open blijven. Om dit te verzekeren heeft de gemeente een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd. De opvanglocatie heeft een maximale capaciteit van elf personen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!