Archieffoto

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft Oekraïense vluchtelingen verdeeld over zeven nieuwe locaties

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een oplossing gevonden voor de ongeveer tweehonderd vluchtelingen uit Oekraïne die onlangs moesten vertrekken uit een gebouw aan de Noorderkeerkring. Volgens de gemeente zijn zij nu verdeeld over zeven andere plekken in de regio.

Nadat het pand aan de Noorderkeerkring niet langer beschikbaar was vanwege plannen van eigenaar Woonforte om er woningen te bouwen, moest Gemeente Alphen aan den Rijn op zoek naar nieuwe opvanglocaties. Om deze plannen te realiseren zal het pand aan de Noorderkeerkring op duurzame wijze worden hergebruikt.

De nieuwe opvanglocaties bevinden zich aan de Steekterweg, het Zomererf en de Dominee Meijerlaan in Alphen, de Swadenburgerdam in Zwammerdam en de Waterlelie in Boskoop. Daarnaast zijn er tientallen Oekraïense vluchtelingen verhuisd naar bestaande opvangplekken aan de Kees Mustersstraat en de Genielaan in Alphen.

Ook in Koudekerk, aan de Dorpsstraat, heeft Gemeente Alphen aan den Rijn een kleinschalige opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Deze opvang zal naar verwachting de komende jaren open blijven. Om dit te verzekeren heeft de gemeente een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd. De opvanglocatie heeft een maximale capaciteit van elf personen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.