Archieffoto / Josh Walet

Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert dag voor waardering Veteranen

Afgelopen vrijdag ontvingen burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Gerard van As de Alphense Veteranen. Dit om de waardering en respect voor hen te benadrukken.

De Veteranen werden vrijdag 22 september uitgenodigd op een locatie in Alphen aan den Rijn. Dit voor een hapje en een drankje en de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere Veteranen. Ook werd een collectie oude legervoertuigen van de eigenaar van de locatie bewonderd.

“Meer dan ooit beseffen wij ons dat het niet vanzelfsprekend is dat het vrede is en dat oorlogen voorbij zijn en er nooit meer zullen zijn. Door de beelden uit Oekraïne zien we aan welke gevaren onze Veteranen zijn blootgesteld. We hadden al veel respect voor wat zij hebben gedaan maar hierdoor nog veel meer”, vertelt de Gemeente.

“Met deze ontvangst, die wij elk jaar organiseren, kunnen wij niet genoeg benadrukken hoe groot onze waardering en respect voor onze Veteranen is”, zo sluit de Gemeente af.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.