Gemeente Alphen aan den Rijn viert Keti Koti met driedaags evenement

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, waarbij het koloniaal- en slavernijverleden herdacht wordt en de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij en de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid gevierd worden. Het programma biedt een mix van educatieve en culturele activiteiten voor jong en oud.

Programma op 1 juli

  • Startpunt: Gemeentehuis Alphen aan den Rijn
  • Tijd: Inloop vanaf 17:30 uur, start van het programma om 18:00 uur
  • Kosten: €10,-
  • Locatie: Wandelroute en Theater Castellum

De dag begint om 18:00 uur met een welkomstwoord door de dagvoorzitters, gevolgd door een Spoken Word-optreden door de stadsdichter. Om 18:20 uur start een wandeling vanaf het gemeentehuis naar Theater Castellum, waarbij onderweg een indrukwekkende dansperformance te zien is. In Theater Castellum volgen een toespraak van de burgemeester en een cultureel optreden met zang, afgesloten met “Heri Heri” (een cultureel gerecht). De avond sluit af met een theatervoorstelling, gevolgd door een nagesprek (plenair) en borrel.

Tickets zijn verkrijgbaar via deze website.

Opening tentoonstelling op 3 juli

Op 3 juli om 15:00 uur vindt in Parkvilla de officiële opening plaats van de tentoonstelling "Een Geketende Reis" van Alphense kunstenaar Charmaine de Heij. De toegang is gratis en het programma bevat een videovertoning, een ervaringsperformance en een reflectiemoment met kunst.

Om 20:00 uur wordt de film "Orema foe Sranan (Vrouwen van Suriname)" vertoond. Dit is de eerste documentaire over Suriname, gesproken in het Sranantongo in de jaren rond de onafhankelijkheid. Tickets zijn verkrijgbaar via deze website.

Keti Koti viering op 6 juli

De festiviteiten vinden plaats in Parkvilla van 12:00 tot 22:30 uur en omvatten een dag vol workshops, een wereldmarkt en een avondprogramma met optredens en muziek. Hoogtepunten zijn onder meer de ‘Grontapoe Woyo’ (Surinaams voor wereldmarkt) van 13:00 tot 19:00 uur met diverse kraampjes en een Spoken Word-workshop (inschrijven ter plekke). De dag wordt feestelijk afgesloten met optredens van de band Kaseko Messengers.

Het volledige programma is te vinden op deze website


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.