Josh Walet

Gemeente Alphen aan den Rijn zet groot geldbedrag opzij voor beleving van erfgoed

De beleving van cultureel erfgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van inwoners van Alphen. Daarom heeft de gemeente Alphen aan den Rijn de subsidiepot van het Erfgoedfonds aangevuld.

De gemeenteraad heeft het Erfgoedfonds weer aangevuld met € 100.000 voor nieuwe subsidieaanvragen. Wel is dit jaar iets veranderd. “In de eerdere subsidieregeling van het Erfgoedfonds konden alleen rechtspersonen subsidie aanvragen. In deze nieuwe subsidieregeling voor 2023 kunnen zowel rechtspersonen als particulieren subsidie aanvragen”, aldus de gemeente.

Evenementen of organisaties die bijdragen aan de beleving van erfgoed binnen de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen. Dit zijn organisaties zoals 100 jaar Adventskerk, een interactieve wandeling door het centrum van Alphen over de Tweede Wereldoorlog of de Monumentendag in Alphen.

Financiële voordelen

“Naast de maatschappelijke effecten van deze subsidieregeling heeft erfgoed ook een economische waarde”, vertelt de gemeente. Projecten die de beleving van erfgoed mogelijk maken zullen zorgen voor meer cultureel, educatief en toeristisch aanbod binnen de gemeente. In 2017 is hiervoor € 200.000 opzij gezet. Dit potje is sinds het najaar van 2022 leeg. Daarom heeft de gemeente de subsidiepot van het Erfgoedfonds weer aangevuld.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.