Josh Walet

Gemeente Alphen aan den Rijn zet groot geldbedrag opzij voor beleving van erfgoed

De beleving van cultureel erfgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van inwoners van Alphen. Daarom heeft de gemeente Alphen aan den Rijn de subsidiepot van het Erfgoedfonds aangevuld.

De gemeenteraad heeft het Erfgoedfonds weer aangevuld met € 100.000 voor nieuwe subsidieaanvragen. Wel is dit jaar iets veranderd. “In de eerdere subsidieregeling van het Erfgoedfonds konden alleen rechtspersonen subsidie aanvragen. In deze nieuwe subsidieregeling voor 2023 kunnen zowel rechtspersonen als particulieren subsidie aanvragen”, aldus de gemeente.

Evenementen of organisaties die bijdragen aan de beleving van erfgoed binnen de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen. Dit zijn organisaties zoals 100 jaar Adventskerk, een interactieve wandeling door het centrum van Alphen over de Tweede Wereldoorlog of de Monumentendag in Alphen.

Financiële voordelen

“Naast de maatschappelijke effecten van deze subsidieregeling heeft erfgoed ook een economische waarde”, vertelt de gemeente. Projecten die de beleving van erfgoed mogelijk maken zullen zorgen voor meer cultureel, educatief en toeristisch aanbod binnen de gemeente. In 2017 is hiervoor € 200.000 opzij gezet. Dit potje is sinds het najaar van 2022 leeg. Daarom heeft de gemeente de subsidiepot van het Erfgoedfonds weer aangevuld.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken vandaag 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk vandaag 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film vandaag 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement gisteren 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: