Josh Walet

Gemeente Alphen gaat magneetvissen verbieden

Binnenkort wordt magneetvissen verboden in Alphen. De gemeente Alphen aan den Rijn gaat over tot een verbod op de populaire hobby om de waterbodem te beschermen.    

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om het verbod op magneetvissen op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), het gemeentelijke reglement. Hier is nu een concept voor ingediend, welke is goedgekeurd door het college. Als het verbod wordt doorgevoerd mag er niet meer worden gevist “naar voorwerpen en/of stoffen met behulp van magneten of enige techniek met een vergelijkbare werking.”

In Alphen is er al regelmatig wat gevangen door magneetvissers. Laatst schreven wij nog over Damian die een wapen uit de Rijn viste en hadden wij een interview met hem.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 13:14

Druk weekend voor de Alphense Reddingsbrigade

Dit jaar is een pilot van start gegaan voor toezicht houden bij de Zegerplas. De Alphense Reddingsbrigade (ARB) vindt het belangrijk dat iedereen veilig kan genieten van het water en zet zich hier graag voor in. Afgelopen weekend stonden zij weer naast de Speelvijver.

Maatschappelijk vandaag 11:58

Diamantweek 2022: een week vol complimenten en verrassingen

15 augustus arriveren 28 kinderen uit Amsterdam en hun begeleiders van Combiwel in Alphen aan den Rijn voor een week vol verrassingen én complimenten. Het idee is om de kinderen van 11-15 jaar die het op één of meerdere gebieden minder makkelijk hebben een onvergetelijke week te geven in hun eigen land.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 10:31

Verandert mijn leven als ik voor je zorg?

De Bibliotheek Rijn en Venen organiseert op dinsdag 20 september van 14:00 uur tot 17:00 uur de speciale meet-up “Moeder aan de lijn” in Parkvilla. Deze bijeenkomst is voor iedereen die zorgt of daarmee een keer te maken krijgt. Onder leiding van Eric Corton gaan mantelzorgers met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen aan de hand van fragmenten uit de film Moeder aan de lijn.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 13:59

Zin in Zondag 28 augustus: lezing thrillerschrijver Jet van Vuuren

Tijdens deze speciale editie van Zin in Zondag op 28 augustus vertelt  Jet van Vuuren alles over haar gloednieuwe boek 'Obsessie'. Ook geeft de thrillerschrijfster een sneak preview van het boek waar ze momenteel aan werkt.