Josh Walet

Gemeente Alphen gaat magneetvissen verbieden

Binnenkort wordt magneetvissen verboden in Alphen. De gemeente Alphen aan den Rijn gaat over tot een verbod op de populaire hobby om de waterbodem te beschermen.    

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om het verbod op magneetvissen op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), het gemeentelijke reglement. Hier is nu een concept voor ingediend, welke is goedgekeurd door het college. Als het verbod wordt doorgevoerd mag er niet meer worden gevist “naar voorwerpen en/of stoffen met behulp van magneten of enige techniek met een vergelijkbare werking.”

In Alphen is er al regelmatig wat gevangen door magneetvissers. Laatst schreven wij nog over Damian die een wapen uit de Rijn viste en hadden wij een interview met hem.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.