Gemeente Alphen zamelt taxussnoeisel in op ecopark

Stichting Vergroot de Hoop zamelt zoveel mogelijk taxussnoeisel in voor chemotherapieën. De taxushaag bevat namelijk baccatine, een grondstof voor kankerbestrijdende geneesmiddelen. Bij 50 procent van de chemotherapieën wordt  gekozen voor geneesmiddelen op basis van Taxus.

Gooi uw taxussnoeisel niet meer in de gft-afvalbak, maar lever het vanaf 15 juni 2016 in bij het Ecopark. U kunt met uw heg kankerpatiënten helpen.

Voor elke kubieke meter doneert Vergroot de Hoop een bedrag aan een organisatie die werkt rond kankerpreventie. Gemeentes mogen dan zelf beslissen over de bestemming van het geld. Elke kubieke meter snoeisel is goed voor 1 chemotherapie.

De actie duurt tot en met 31 augustus. Daarna zit er weer minder baccatine in de taxus.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer vandaag 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.