Gemeente Alphen zoekt woonruimte voor asielzoekers

Alphen aan den Rijn moet dit ongeveer 200 asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen gaan huisvesten. Volgend jaar zullen dit er ongeveer 300 zijn.

Alphen moet voldoende plek gaan creëren om het stijgende aantal asielzoekers op te kunnen vangen. De gemeente neemt hier de leiding in. Volgens burgemeester Spies wordt er nu een beroep op de creativiteit gedaan. De wethouders Gerard van As en Tseard Hoekstra zullen de regie in het project hebben en gaan in gesprek met het bedrijfsleven om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen.

Het ombouwen van lege kantoren of het neerzetten van containerwoningen kan uit komst bieden. Het kabinet heeft aangekondigd dat asielzoekers geen voorrang meer krijgen bij de huurwoningen.

WonenCentraal vindt het gevaarlijk om zo snel zulke grote groepen mensen vanuit de opvangcentra aan een huis te helpen. Ze vinden het terecht dat ze daar weg moeten, maar er moet ook rekening gehouden worden met de mensen die al op de wachtlijsten staan voor woningen. WonenCentraal gaat binnenkort in gesprek met de gemeente.

Volgens WonenCentraal is de stagnatie op de woningmarkt niet de schuld van de vluchtelingen die huizen komen 'inpikken'. Het heeft volgens hen meer te maken met de verhuurdersheffing, waardoor de corporaties veel minder kunnen bouwen. Ook gaan steeds meer ouderen vanuit instellingen naar een huurhuis.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 12:53

Van 0 naar 20: slapen

Mitchell Vreeswijk en Stefan Koren bereiden zich keihard voor op de halve marathon van de 20 van Alphen, en dat zonder hardloopervaring. In de podcast Van 0 naar 20 vertellen ze over hun traject. Dit keer: slapen.

Algemeen vandaag 11:10

Gemeente stelt geen verbod in op carbidschieten in Alphen

Op bepaalde plekken in Alphen is carbidschieten al jaren een traditie tijdens de jaarwisseling. Waar sommige gemeenten overgaan tot een verbod op carbidschieten, heeft de gemeente Alphen aan den Rijn besloten om het onder bepaalde voorwoorden gewoon toe te staan.

Advertorial Economie vandaag 10:27

Op zoek naar een nieuwe boekhouder of accountant?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u wilt overstappen naar een andere accountant of boekhouder. Soms sluit simpelweg de dienstverlening niet meer aan bij uw wensen. Overweeg eens om vrijblijvend in gesprek te gaan met Tidak.

Wonen en bouwen vandaag 09:42

Woonunits voormalig verpleeghuis Zuidervaart zijn allemaal verwijderd

Er stonden 180 containers op het terrein waar tot een aantal maanden geleden verpleeghuis Zuidervaart was gevestigd. Nu zijn alle woonunits verwijderd en staat het terrein leeg. Het wachten is nu op de start van de bouwwerkzaamheden voor de 43 woningen die daar komen.