Gemeente Alphen zoekt woonruimte voor asielzoekers

Alphen aan den Rijn moet dit ongeveer 200 asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen gaan huisvesten. Volgend jaar zullen dit er ongeveer 300 zijn.

Alphen moet voldoende plek gaan creëren om het stijgende aantal asielzoekers op te kunnen vangen. De gemeente neemt hier de leiding in. Volgens burgemeester Spies wordt er nu een beroep op de creativiteit gedaan. De wethouders Gerard van As en Tseard Hoekstra zullen de regie in het project hebben en gaan in gesprek met het bedrijfsleven om op zoek te gaan naar creatieve oplossingen.

Het ombouwen van lege kantoren of het neerzetten van containerwoningen kan uit komst bieden. Het kabinet heeft aangekondigd dat asielzoekers geen voorrang meer krijgen bij de huurwoningen.

WonenCentraal vindt het gevaarlijk om zo snel zulke grote groepen mensen vanuit de opvangcentra aan een huis te helpen. Ze vinden het terecht dat ze daar weg moeten, maar er moet ook rekening gehouden worden met de mensen die al op de wachtlijsten staan voor woningen. WonenCentraal gaat binnenkort in gesprek met de gemeente.

Volgens WonenCentraal is de stagnatie op de woningmarkt niet de schuld van de vluchtelingen die huizen komen 'inpikken'. Het heeft volgens hen meer te maken met de verhuurdersheffing, waardoor de corporaties veel minder kunnen bouwen. Ook gaan steeds meer ouderen vanuit instellingen naar een huurhuis.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!