Advertorial Economie

Gemeente en Alphens.nl werken aan complete bedrijvendatabase

De gemeente, INTOmedia en Alphens.nl hebben de handen in één geslagen om samen een database te realiseren met alle bedrijven die gevestigd zitten in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het doel is om een complete en up to date database te creëren waar iedereen terecht kan voor informatie over bedrijven.

Het initiatief wordt gestimuleerd door EDBA (Economic Development Board Alphen). "Vreemd genoeg was er nog geen dergelijke database in Alphen. Degene die er wel zijn bleken onjuist en onvolledig", aldus Machiel van der Schoot, Alphens.nl. "Daarom hebben we de samenwerking met diverse partijen gezocht zoals de VOA (Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn) om de database vind.allesinalphen.nl op te zetten."

Alle bedrijven zijn onderverdeeld in overzichtelijke categorieën zodat consumenten gemakkelijk kunnen zoeken en filteren op bijvoorbeeld schilders, hoveniers of advocaten. Op deze manier kunnen consumenten gemakkelijk de juiste bedrijven vinden en kunnen bedrijven zichzelf onderscheiden en toonbaar maken aan de Alphense consument. Ook biedt vind.allesinalphen.nl diverse statistieken met betrekking tot werkgelegenheid, branche en locatie.

"Daarnaast is het platform ook bedoeld als stimulans voor de Alphense economie en om onderlinge verkopen tussen bedrijven te bevorderen", aldus Van der Schoot. "Werk wordt nu nog te vaak uitbesteed buiten de gemeentegrenzen, terwijl we in Alphen zulke mooie bedrijven hebben!"

vind.allesinalphen.nl
Om de informatie zo volledig mogelijk te krijgen, zijn alle bedrijven benaderd om hun bedrijfsgegevens zoals omschrijvingen en contactgegevens in te voeren met een persoonlijke inlogcode.

De database wordt nog aangevuld maar staat inmiddels online en is te bezoeken via vind.allesinalphen.nl. Bedrijven die hun gegevens willen wijzigen of nog niet vermeld staan, kunnen contact opnemen het contactadres op de website.


Meer nieuws

Advertorial Alphen krijgt weer een krachtige Aarhof vandaag 14:23

Informatiecentrum De Aarhof komende zaterdag geopend

Het informatiecentrum voor de modernisering van De Aarhof heeft veel belangstelling gehad van passanten en mensen die hiervoor speciaal het winkelcentrum bezochten. De verzamelde input wordt onderzocht en verwerkt in het ontwerp en de processen. Vanaf 1 november zal het informatiecentrum voorlopig haar deuren weer sluiten. Om iedereen een kans te geven het centrum te bezoeken en input te leveren zal het ook op zaterdag 30 oktober geopend zijn van 13:00 tot 17:00.