Gemeente en De Thermen 2 blij met samenwerking

Het succesnummer van Nieuw & Anders is wel de opmerkelijke 'comeback' van de Alphense zwembaden. Vanuit de filosofie van het Alphense gemeentebestuur moet er meer door bedrijfsleven, organisaties en inwoners worden gedaan en minder vanuit de overheid worden opgelegd. Dan valt al snel het woordje 'samenwerking'. "Wij vinden de samenwerking met maatschappelijke organisaties heel erg belangrijk", meldt wethouder Michel du Chatinier inderdaad.

Met de honorering van een Right to Challenge vanuit de Alphense zwembaden is een grote organisatie 'voor zichzelf' begonnen. "Wij willen als exploitanten de grote lijnen uitzetten", zegt exploitant Ron van der Wild. "Wij vinden vooral belangrijk dat al onze mensen hun werk goed aankunnen en ook zelf oplossingen zoeken en vinden."

Samenwerking
Zwembaden AquaRijn en De Hoorn worden met minder subsidie ondernemender gerund en met meer invloed van de Alphense zwem- en watersportorganisaties. Ook samenwerking met maatschappelijke organisaties is in een stroomversnelling gekomen. Alphen Beweegt is zelfs actief vanuit haar nieuwe kantoor in AquaRijn.

"Na de zomer beginnen we met Ladies Only. Daarvoor werken we samen met Alphen Beweegt, De Sportvrouw, TOM in de Buurt en lifecoach Fatima Achahboun", vertelt directeur Remco Pielstroom. "Er zijn religieuze, maatschappelijke en culturele redenen om alleen in een groep vrouwen te willen zwemmen. Het is onze bedoeling om vrouwen met verschillende achtergronden samen te brengen, zodat zij samen een netwerk kunnen opbouwen. We bieden zwemmen aan in een vrouwvriendelijke omgeving. We denken dat dit initiatief bijvoorbeeld ook de integratie bevorderd."

Verenigingen
Tijdens de Voorjaarsvakantie en tijdens de Zwem4daagse wordt samengewerkt met verschillende verenigingen die al gebruik maken van het Alphense zwemwater voor verenigingsactiviteiten. AZC en de Alphense Reddingsbrigade zijn beide malen aanwezig, nieuw is de deelname van Duik Center Nieuw-Vennep dat met een Scubakidsclub wil beginnen na de zomervakantie.

Ook belangrijk is de schenking aan de Alphense Voedselbank. Alle kinderen tussen 3 en 18 jaar – en hun ouders – hebben een Vakantiekaart gekregen. Daarmee mogen zij de hele zomervakantie zwemmen in de binnen- en buitenbaden van De Hoorn.

Nieuw & Anders
"Deze manier van werken lukt hier wel en elders in het land niet", merkt Du Chatinier op. "Nieuw & Anders is echt een revolutionair concept. Er was politiek gezien bij de partijen vooraf veel twijfel over, maar ook zij zeggen: het kan toch! Dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is. Natuurlijk zijn er veel onzekerheden en moeten ook zaken uit het verleden een plaats krijgen. We praten over de uitrol van een heel nieuwe manier van denken en werken."

De wethouder is erg tevreden met de succesvolle samenwerkingen en met het implementeren van de concepten bewegen, ontmoeten en sociale gezelligheid. "Voor het eerst sinds de opening in 2012 zie ik in zwembad AquaRijn samenwerking ontstaan. Ik ben heel blij met wat er in het eerste halfjaar is bereikt. Dat belooft nog wat voor de toekomst!"

Handtekening
Medio juni is de handtekening onder een vijfjarig contract tussen gemeente Alphen aan den Rijn en De Thermen 2 gezet. Wethouder sport, Michel du Chatinier, ondertekende namens de gemeente. Exploitanten Ron van der Wild en Remko Smit ondertekenden namens De Thermen 2. Nu het contract is getekend kan directeur Remco Pielstroom met volle kracht vooruit om met de zwembaden De Hoorn en AquaRijn een forse stap richting toekomst te zetten. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Werken gisteren 15:43

Werkstress

Iedereen ervaart wel eens stress. Maar wat als de stress te veel wordt? Afgelopen week was het de week van de werkstress. Dit houdt in dat er stilstaan wordt bij stress van werkgevers en werknemers.

Wonen en bouwen gisteren 13:25

Nieuwe samenwerking Woonforte en makelaars

Woonforte ondertekende dinsdagmiddag samenwerkingsovereenkomsten met Drieman Garantiemakelaars en Koppes Makelaardij. Woonforte wil de komende vijf jaar 525 huurwoningen verkopen met koopsommen rond de € 220.000.

Politiek gisteren 11:50

Gnephoek mogelijk splijtzwam in coalitie

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op donderdag 16 december staat onder meer de bespreking van de Woonvisie 2021-2025 op de agenda. Duidelijk is dat bebouwing van de polder Gnephoek voor controverses tussen de politieke partijen zorgt.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 10:46

Productiehuis Alphen speelt kerstvoorstelling ‘Bijna Kerst’ in de middaguren

Productiehuis Alphen (PA) speelt dit jaar toch nog een serie kerstvoorstellingen in het theater van Parkvilla. Van 18 tot en met 30 december is de voorstelling ‘Bijna Kerst’ te zien. Vanwege de geldende coronamaatregelen zijn alle voorstellingen naar de middag verplaatst.