Pexels

Gemeente en politie regelen messenverbod in Alphen aan den Rijn

Het komt steeds vaker voor dat jongeren wapens bij zich dragen. Vooral messen lijken populair te zijn onder de jeugd. Om hier meer controle over te krijgen zal de gemeente een messenverbod instellen.

Dit zal worden vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening. Op meerdere plekken in Alphen zal het bijdragen van messen verboden worden. “Ook al gebruiken ze de wapens niet, ze horen gewoon niet op straat thuis”, liet politiechef John Nieumeijer in 2021 al weten.

Inleveracties

Een messenverbod is niet het enige wat de politie doet om het wapengebruik onder jongeren te verminderen. Ook worden wapeninleveracties georganiseerd. Tijdens deze acties kunnen mensen anoniem en straffeloos hun wapen inleveren. Zo krijgen jongeren de kans zonder problemen van hun wapens af te komen en worden bewustwordingen gecreëerd rondom gevaren van wapenbezit.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.