Archieffoto

Gemeente en Woonforte komen tot overeenkomst voor verbouwing voormalig GGZ-gebouw Noorderkeerkring

Op 1 juli 2020 werd woningcorporatie Woonforte eigenaar van het voormalige GGZ-gebouw aan de Noorderkeerkring. Om hieraan medewerking te verlenen, komt de gemeente met een zogenaamde anterieure overeenkomst.

Aan de Noorderkeerkring zullen maximaal 189 huurwoningen gerealiseerd worden. De woningen zullen bestaan uit sociale huurwoningen en enkele middelduur woningen, 15 eenheden ten behoeve van Rivierduinen, 32 zorgwoningen (beschermd wonen) met vier gemeenschappelijke ruimtes ten behoeve van de zorgwoningen en vooralsnog een maatschappelijke voorziening.

Momenteel wordt het gebouw nog gebruikt als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. De gemeente hoopt de opvang te verzorgen in het pand aan de Noorderkeerkring tot eind 2023.

Overeenkomst

De partijen hebben een anterieure overeenkomst opgesteld. Dit is een overeenkomst die wordt vastgesteld voor de vaststelling van een exploitatieplan. In een dergelijke overeenkomst hebben alle partijen veel ruimte om te onderhandelen over verschillende factoren zoals groen, recreatiegebieden, waterberging en infrastructuur. De afspraken in een anterieure overeenkomst moeten gaan over een concrete gebiedsontwikkeling en passen binnen een structuurvisie.

De overeenkomst is opgesteld met als doel dat de gemeente kan meewerken aan de ontwikkeling en de realisatie. In de overeenkomst staan onder andere afspraken over het aantal zorgwoningen, verschillende onderzoeken voor de bouw. Ook stelt de gemeente dat de bouw twee en half jaar na het starten van de bouw de bebouwing opgeleverd moet worden en gebruiksklaar moet zijn.

De start van de bouw aan de Noorderkeerkring zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2024 beginnen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.