Archieffoto

Gemeente en Woonforte komen tot overeenkomst voor verbouwing voormalig GGZ-gebouw Noorderkeerkring

Op 1 juli 2020 werd woningcorporatie Woonforte eigenaar van het voormalige GGZ-gebouw aan de Noorderkeerkring. Om hieraan medewerking te verlenen, komt de gemeente met een zogenaamde anterieure overeenkomst.

Aan de Noorderkeerkring zullen maximaal 189 huurwoningen gerealiseerd worden. De woningen zullen bestaan uit sociale huurwoningen en enkele middelduur woningen, 15 eenheden ten behoeve van Rivierduinen, 32 zorgwoningen (beschermd wonen) met vier gemeenschappelijke ruimtes ten behoeve van de zorgwoningen en vooralsnog een maatschappelijke voorziening.

Momenteel wordt het gebouw nog gebruikt als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. De gemeente hoopt de opvang te verzorgen in het pand aan de Noorderkeerkring tot eind 2023.

Overeenkomst

De partijen hebben een anterieure overeenkomst opgesteld. Dit is een overeenkomst die wordt vastgesteld voor de vaststelling van een exploitatieplan. In een dergelijke overeenkomst hebben alle partijen veel ruimte om te onderhandelen over verschillende factoren zoals groen, recreatiegebieden, waterberging en infrastructuur. De afspraken in een anterieure overeenkomst moeten gaan over een concrete gebiedsontwikkeling en passen binnen een structuurvisie.

De overeenkomst is opgesteld met als doel dat de gemeente kan meewerken aan de ontwikkeling en de realisatie. In de overeenkomst staan onder andere afspraken over het aantal zorgwoningen, verschillende onderzoeken voor de bouw. Ook stelt de gemeente dat de bouw twee en half jaar na het starten van de bouw de bebouwing opgeleverd moet worden en gebruiksklaar moet zijn.

De start van de bouw aan de Noorderkeerkring zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2024 beginnen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.