Josh Walet

Gemeente evalueert evenementenbeleid

Vorig jaar besloot de gemeente Alphen aan den Rijn om het evenementenbeleid dat in 2017 werd opgesteld, te gaan evalueren. Eind augustus 2020 is gestart met het onderzoek.

Een onderzoek naar het evenementenbeleid is nodig omdat in het huidige beleid vermeld staat dat er een evaluatie plaats moet vinden zodra er nieuwe ontwikkelingen gaande zijn op het gebied van wet- en regelgeving, maatschappelijke ontwikkelingen en wensen vanuit de samenleving. Ook heeft de gemeente toegezegd dat het evenementenbeleid zou worden geëvalueerd naar aanleiding van een bewonersbijeenkomst voor het bestemmingsplan rondom de Zegerplas in 2018.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door DSP-Groep, een onderzoeksbureau dat in 2019 ook het Rotterdamse evenementenbeleid heeft geëvalueerd. Het plan van aanpak is verdeeld in twee onderdelen: het beleidskader en het uitvoeringsproces. Hiervoor is gekozen omdat de uitvoering van vergunningen en coördinatie ligt bij het publieksdienstverlening, het zorgen voor de veiligheid bij toezicht en handhaving, en de financiële bijdrage voor citymarketing evenementen bij economie.

DPS-Groep kijkt bij het onderzoek naar vragen als: wat gaat goed en wat gaat minder goed? Hoe verloopt de communicatie en samenwerking? En welke trends en ontwikkelingen zijn er? Naar verwachting is de rapportage van het onderzoek gereed in december 2020.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 14:01

Achttiende editie Midwinter Fair in Archeon afgelast vanwege corona

Diverse bands op podia verspreid door het park, leerzame workshops, een overdekte markt met unieke waren en ander entertainment. Dat is het recept voor de Midwinter Fair die jaarlijks plaatsvindt in Archeon. Maar door de coronamaatregelen kan het evenement dit jaar niet doorgaan.

Advertorial Horeca vandaag 13:15

Maggie Blue bezorgt de lekkerste maaltijden bij jou thuis

From THURSDAY on, Maggie will stop at your door! In deze gekke tijden kan je dan wel niet terecht in het restaurant, maar je kunt er thuis wel een mooi feestje van maken met al het heerlijke eten van Maggie Blue.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 10:43

Maskne is in opmars: “Acne door het gebruik van mondkapjes komt steeds vaker voor”

Op dit moment verandert er een hoop in ons leven door het coronavirus, zo is het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven en moet iedereen in openbare ruimtes een mondkapje dragen. Bij dat laatste ontstaat het probleem van Maskne. Bij Complete Skincare weten ze als geen ander hoe ze dat kunnen verhelpen.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:56

GGD Hollands Midden waarschuwt voor commerciële coronatesten

Op meerdere plekken in het land duiken bedrijven op die tegen betaling coronatesten aanbieden. Veel van deze bedrijven werken echter met andere type testen, die volgens het RIVM niet te vertrouwen zijn. Daarom waarschuwt GGD Hollands Midden nu voor dit soort testen.