Gemeente geeft geld voor restauratie Bovenmolen

Gemeente Alphen aan den Rijn draagt 45.000 euro bij aan de restauratie van de Bovenmolen oftewel Molen 3 van de Aarlanderveense Molenviergang. De provincie Zuid-Holland heeft toegezegd eveneens 45.000 euro bij te dragen. Daarmee is het tekort aangezuiverd.

Stichting Molenviergang Aarlanderveen beheert de vier molens die samen de enige nog in werking zijde authentieke molenviergang vormen. De molens zijn Rijksmonumenten. Drie van de vier zijn rond 1785 gebouwd en de vierde in 1801.

Molen 3 wordt momenteel gerestaureerd. Dit kost de stichting ongeveer 475.000 euro. Dat bedrag is deels bij elkaar 'gesprokkeld' met een bijdrage van de rijksoverheid voor dit Rijksmonument, een bijdrage van Hoogheemraadschap Rijnland, door verschillende sponsoren en met opbrengsten uit een aantal acties. Uiteindelijk kon de stichting de laatste 90.000 euro niet bij elkaar krijgen.

De gemeente Alphen aan den Rijn draagt nu de helft van het tekort bij en de provincie de andere helft. Wethouder Leo Maat maakte dit dinsdag 28 mei bekend. De gemeenteraad moet dit voorstel nog wel goedkeuren. Hetzelfde geldt voor de bijdrage van de provincie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:15

Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Algemeen vandaag 11:25

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Advertorial Overige vandaag 10:45

Van Ekris Toyota Alphen enige Hofleverancier onder autodealers in Nederland

Van Ekris Toyota, met drie vestigingen waaronder de locatie Alphen aan den Rijn, is als enige Hofleverancier onder de autodealers. Ze waren al de enige Toyota-dealer in Nederland maar ze zijn ook echt de enige autodealer in Nederland die zich zo mag noemen. Van Ekris bestaat al meer dan 109 jaar en is nog een echt familie bedrijf waarbij de 4e generatie aan het roer staat.

Overige vandaag 10:07

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn in eindronde Help Nederland Vooruit

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is geselecteerd als één van de vijf regionale initiatieven die meedoen in de stemronde van het ING Nederland Fonds. Dit fonds helpt initiatieven die Nederland sterker maken graag vooruit. Zij organiseren daarom dit jaar voor de vijfde keer de actie Help Nederland Vooruit.