Archieffoto

Gemeente hijst regenboogvlag op Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

In het Burgemeester Visserpark wappert dinsdag de regenboogvlag. Burgemeester Liesbeth Spies, wethouder Han de Jager en raadslid Pauline Thoomes (GroenLinks) hebben dinsdagochtend de vlag gehesen vanwege de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

Gemeente Alphen aan den Rijn wil een gemeente zijn waar niet wordt gediscrimineerd, ook niet op basis van seksuele geaardheid of identiteit. Een paar jaar geleden tekende Alphen aan den Rijn de Intentieverklaring Regenboogbeleid met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hiermee is onze gemeente een regenbooggemeente, wat betekent dat Alphen aan den Rijn zich actief inzet voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer personen (LHBTIQ+).

Dat Alphen aan den Rijn een regenbooggemeente is, komt alleen nog niet voldoende tot uiting in het beleid, zo vindt GroenLinks. Pauline Thoomes zet zich actief in voor de LHBTIQ+-gemeenschap en ziet graag dat er stappen worden gemaakt met het regenboogbeleid. Denk hierbij aan beleid op het gebied van veiligheid, genderneutraliteit, voorlichting op scholen, zorg, sport en de voorbeeldfunctie van de gemeente. De regenboogvlag hijsen op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (17 mei) is daar ook onderdeel van. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!