Archieffoto

Gemeente hijst regenboogvlag op Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

In het Burgemeester Visserpark wappert dinsdag de regenboogvlag. Burgemeester Liesbeth Spies, wethouder Han de Jager en raadslid Pauline Thoomes (GroenLinks) hebben dinsdagochtend de vlag gehesen vanwege de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

Gemeente Alphen aan den Rijn wil een gemeente zijn waar niet wordt gediscrimineerd, ook niet op basis van seksuele geaardheid of identiteit. Een paar jaar geleden tekende Alphen aan den Rijn de Intentieverklaring Regenboogbeleid met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hiermee is onze gemeente een regenbooggemeente, wat betekent dat Alphen aan den Rijn zich actief inzet voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer personen (LHBTIQ+).

Dat Alphen aan den Rijn een regenbooggemeente is, komt alleen nog niet voldoende tot uiting in het beleid, zo vindt GroenLinks. Pauline Thoomes zet zich actief in voor de LHBTIQ+-gemeenschap en ziet graag dat er stappen worden gemaakt met het regenboogbeleid. Denk hierbij aan beleid op het gebied van veiligheid, genderneutraliteit, voorlichting op scholen, zorg, sport en de voorbeeldfunctie van de gemeente. De regenboogvlag hijsen op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (17 mei) is daar ook onderdeel van. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.