Archieffoto

Gemeente houdt voet bij stuk, geen coronaterras meer voor de Gelaarsde Kat

Hoewel er onzorgvuldig gehandeld is door de gemeente, blijft het college bij het besluit; het corona-terras dat nu drie parkeerplekken in de Hooftstraat bezet houdt, moet weg.

Door de toenemende drukte in de gemeente, het afnemende aantal parkeerplekken in het centrum en het opheffen van de maatregelen moet de Gelaarsde Kat in de Hooftstraat het coronaterras verwijderen.

Coronaterras

In mei 2021 kreeg de Gelaarsde Kat van de gemeente te horen dat zij de drie parkeerplaatsen voor het restaurant mocht gebruiken ter uitbreiding van het terras. Door de maatregelen was het voor veel ondernemers onmogelijk om op volledige capaciteit te opereren. Door het grotere terras bracht dit verlichting en konden er meer gasten bediend worden. Dit riep wel vragen op bij soortgelijke aanvragers. Hun aanvragen werden vanwege het beperkte aantal parkeerplekken afgewezen.

Parkeerproblematiek in het Alphense centrum

Het vinden van een parkeerplek in het centrum is al langer problematisch, zo ervaren ook de bewoners aan de Thorbeckestraat. Toen de Gelaarsde Kat een vergunning kreeg om drie parkeerplaatsen te gebruiken voor terrasuitbreiding in coronatijd, bracht dit de nodige frustraties met zich mee. Eerdere aanvragen van dezelfde aard zijn door de gemeente afgewezen. Toen hiervoor een vergunning verleend werd, schoot dit bij bewoners in het verkeerde keelgat.

Beklag van omwonenden

Erg tactisch ging de gemeente niet van zet. Kort na het afgeven verloor de Gelaarsde Kat haar vergunning alweer. Het terras moest verdwijnen nadat bewoners hun beklag hadden gedaan bij de gemeente. Het geringe aantal gasten dat zich op het terras bevond was niet toereikend genoeg om de parkeerplaatsen bezet te houden. En dus werd de vergunning weer ingenomen.

Onhandige aanpak

Van het een op het andere moment werd de vergunning weer ingetrokken op advies van de bezwarencommissie. De restauranteigenaar ging hier tegenin en zocht op zijn beurt de bezwarencommissie op; ‘onvoldoende motivatie van de gemeente’ was het verdict. Hoewel advies van de bezwarencommissie niet bindend is, hield de gemeente voet bij stuk. Het terras moet verdwijnen.

In de vergunning was al opgenomen dat het terras verwijderd moest worden van de parkeerplekken wanneer de horeca weer volledig geopend werd. Aangezien dit nu het geval is, kan de horecaondernemer enkel nog een financiële vergoeding claimen vanwege het feit dat er te lang gedaan is over de afhandeling van de zaak.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.