Josh Walet

Gemeente komt met online vragenlijst over bodemdaling, deelnemers maken kans op prijs

Gemeente Alphen aan den Rijn kampt met een bodemdaling. Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst betere maatregelen genomen kunnen worden tegen bodemdaling, heeft de Gemeente een vragenlijst opgesteld. Door het invullen van de vragenlijst maak je kans op een prijs.

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft te maken met bodemdaling. Een groot deel van het Groene Hart bestaat uit veen. Veen is een grondlaag met veel water. Deze grondlaag wordt steeds dunner door inklinking en afbraak. Dat zorgt ervoor dat de bodem steeds verder daalt. Dit probleem wordt door de jaren heen steeds groter. 

Om het probleem op te lossen en in de toekomst betere maatregelen te nemen tegen bodemdaling, heeft de Gemeente een vragenlijst gemaakt. In 2021 is er een vergelijkbare vragenlijst geweest. “We kunnen door het invullen van de lijst de resultaten van toen en nu vergelijken”, aldus de Gemeente.

Om beter om te leren gaan met de bodemdaling, is tussen 2019 en 2023 de regio Deal bodemdaling Groene Hart van kracht. Dit is een samenwerking tussen provincies, gemeenten, waterschappen, kennisinstituten en Rijksoverheid. Zij voeren ongeveer 25 proefprojecten uit. Met deze projecten proberen ze oplossingen te vinden voor allerlei problemen die ontstaan door bodemdaling.

Invullen van de vragenlijst kan via deze website. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten en alle antwoorden worden anoniem opgeslagen. Aan het einde kun je je e-mailadres invullen en zo maak je kans op één van de vijftig VVV-bonnen ter waarde van € 25.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenement vandaag 09:42

Mis het niet: Scoor nu je tickets voor het ultieme Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni is het tijd voor een fantastisch Hollands feest met topartiesten! Kom langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets zijn al uitverkocht! Voor vroege vogels is er een speciale Hollandse deal voor slechts €19,95!

Sport gisteren 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken gisteren 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.