Alphens EV

Gemeente laat klanten Voedselbank niet in de steek

De gemeente Alphen aan den Rijn laat de klanten van de Voedselbank niet in de kou staan nu de Voedselbank gesloten is in verband met het coronavirus. De klanten krijgen in ieder geval tot 6 april een financiële bijdrage.

De gemeente heeft er even over na moeten denken. Burgemeester Spies liet eerder weten dat een bijdrage in natura de voorkeur geniet boven een financiële bijdrage. Vandaag, dinsdag 24 maart, is echter besloten om toch een financiële bijdrage te geven zodat de klanten van de Voedselbank zelf eten kunnen kopen.
De bijdrage is 20 euro voor een eenpersoons huishouden en 35 euro voor een meerpersoonshuishouden. De bijdrage wordt tot 6 april gegeven. Hoe het daarna verder gaat, is nog niet bekend.

De Voedselbank is gesloten, omdat het risico op besmetting is tijdens inzamelingsacties en omdat tijdens het uitdelen te veel mensen op een plek aanwezig zijn. Hierbij gaat het zowel om de klanten van de Voedselbank als om de vrijwilligers. In een eerder stadium wilde de Voedselbank pakketten gaan bezorgen, maar dat idee is verlaten.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.