Josh Walet

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

In Alphen aan den Rijn willen steeds meer mensen wonen en werken. “De afgelopen jaren hebben we de vraag naar nieuwe woningen, werkplekken en voorzieningen binnen de grenzen van de stad op kunnen lossen. Maar de ruimte om dit te blijven doen, raakt op. Daarom kijken we of Alphen aan den Rijn zich aan de rand van de stad verder kan ontwikkelen”, aldus de gemeente Alphen aan den Rijn.

Bouwen in de Gnephoek

De bebouwing van de polder Gnephoek is in 2022 in een nieuwe fase beland door het positieve advies voor bebouwing. Er mogen maximaal 5500 woningen komen. Het plan is om deze te verdelen in 30 procent sociaal, tot 40 procent voor middeninkomens en 40 procent vrije sector. De laatste woningen moeten het financiële tekort van de andere sectoren opvangen, zo vertelde wethouder Gerard van As in november.

Door het Stedenbouwkundige Bureau Kuiper Compagnons uit Rotterdam is een filmpje laten maken over hoe de gemeente aankijkt tegen woningbouw in de Gnephoek. In deze video wordt laten zien hoe het verbeter van de natuur en het uitbreiden van de stad samen gaan. Zie hieronder de hele video:

De tekst loopt door onder de video.

De onderzoeken zijn na de zomer van 2023 klaar. Tijdens de onderzoeken wordt gesproken met verschillende overheids- en marktpartijen maar ook omwonenden. “Als blijkt dat er een plek gemaakt kan worden waar natuur en wonen goed samengaan, leggen we dit als besluit voor. Na een positief besluit van de verschillende overheden kan een plan worden uitgewerkt. Hoe de Gnephoek in de toekomst er uit komt te zien, moet dus nog vorm krijgen”, aldus de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.