Josh Walet

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

In Alphen aan den Rijn willen steeds meer mensen wonen en werken. “De afgelopen jaren hebben we de vraag naar nieuwe woningen, werkplekken en voorzieningen binnen de grenzen van de stad op kunnen lossen. Maar de ruimte om dit te blijven doen, raakt op. Daarom kijken we of Alphen aan den Rijn zich aan de rand van de stad verder kan ontwikkelen”, aldus de gemeente Alphen aan den Rijn.

Bouwen in de Gnephoek

De bebouwing van de polder Gnephoek is in 2022 in een nieuwe fase beland door het positieve advies voor bebouwing. Er mogen maximaal 5500 woningen komen. Het plan is om deze te verdelen in 30 procent sociaal, tot 40 procent voor middeninkomens en 40 procent vrije sector. De laatste woningen moeten het financiële tekort van de andere sectoren opvangen, zo vertelde wethouder Gerard van As in november.

Door het Stedenbouwkundige Bureau Kuiper Compagnons uit Rotterdam is een filmpje laten maken over hoe de gemeente aankijkt tegen woningbouw in de Gnephoek. In deze video wordt laten zien hoe het verbeter van de natuur en het uitbreiden van de stad samen gaan. Zie hieronder de hele video:

De tekst loopt door onder de video.

De onderzoeken zijn na de zomer van 2023 klaar. Tijdens de onderzoeken wordt gesproken met verschillende overheids- en marktpartijen maar ook omwonenden. “Als blijkt dat er een plek gemaakt kan worden waar natuur en wonen goed samengaan, leggen we dit als besluit voor. Na een positief besluit van de verschillende overheden kan een plan worden uitgewerkt. Hoe de Gnephoek in de toekomst er uit komt te zien, moet dus nog vorm krijgen”, aldus de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs gisteren 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek gisteren 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige gisteren 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport gisteren 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek gisteren 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.