Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente langer door met huidige partners sociaal domein

De coronacrisis raakt ons allemaal. Ook de inwoners die rekenen op hulp en ondersteuning en de organisaties in het sociaal domein die dat leveren. Voor inwoners is het prettig dat hun hulp en ondersteuning in deze onzekere tijden zo min mogelijk verandert. Daarom besloot het college om met de huidige partners die deze hulp en ondersteuning leveren, door te gaan in ieder geval tot 1 juli 2021. Op die manier blijft de huidige dienstverlening gewaarborgd.

Organisaties zetten alles op alles om hun dienstverlening en zorg voor kwetsbare inwoners zoveel mogelijk aan te passen aan de landelijke maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Het college begrijpt dat zij momenteel andere prioriteiten hebben en stelde de geplande aanbestedingen en subsidie-uitvragen sociaal domein 2021 al eerder uit.

Nieuwe ingangsdatum

De gemeente geeft nu duidelijkheid over de ingangsdatum van de geplande subsidieuitvragen en aanbestedingen Sociaal domein 2021. Voor de Alphense subsidie-uitvragen Preventie, Voorschoolse educatie, Leesbevordering en Ouderbetrokkenheid (VVE) is dit 1 juli 2021. De partij die de uitvoering van de Wet Inburgering gaat uitvoeren gaat per 1 juli 2021 aan de slag. Met instellingen voor de opdrachten Ondersteuning en Hulpmiddelen worden per 1 januari 2022 contracten gesloten. Op 31 maart jl. is al besloten gebruik te maken van de ruimte in de contracten Huishoudelijke Hulp om deze met een jaar te verlengen, dat is tot eind 2021. Deze nieuwe ingangsdata zijn onder voorbehoud van de ontwikkelingen van het coronavirus en wat dit betekent voor de partijen.

Sociaal domein

Huishoudelijke hulp, een scootmobiel, opvoedondersteuning, aandacht voor gezonde leefstijl en kunnen sporten, dit zijn allemaal dingen die vallen onder het sociaal domein.

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft contracten met diverse organisaties om deze diensten te leveren. Bijvoorbeeld Tom in de Buurt, Participe, Boost, Alphen Beweegt en diverse aanbieders huishoudelijke hulp en hulpmiddelen. Zo zorgt de gemeente ervoor dat inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben, dat ook krijgen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.