Gemeente Alphen aan den Rijn

Gemeente langer door met huidige partners sociaal domein

De coronacrisis raakt ons allemaal. Ook de inwoners die rekenen op hulp en ondersteuning en de organisaties in het sociaal domein die dat leveren. Voor inwoners is het prettig dat hun hulp en ondersteuning in deze onzekere tijden zo min mogelijk verandert. Daarom besloot het college om met de huidige partners die deze hulp en ondersteuning leveren, door te gaan in ieder geval tot 1 juli 2021. Op die manier blijft de huidige dienstverlening gewaarborgd.

Organisaties zetten alles op alles om hun dienstverlening en zorg voor kwetsbare inwoners zoveel mogelijk aan te passen aan de landelijke maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. Het college begrijpt dat zij momenteel andere prioriteiten hebben en stelde de geplande aanbestedingen en subsidie-uitvragen sociaal domein 2021 al eerder uit.

Nieuwe ingangsdatum

De gemeente geeft nu duidelijkheid over de ingangsdatum van de geplande subsidieuitvragen en aanbestedingen Sociaal domein 2021. Voor de Alphense subsidie-uitvragen Preventie, Voorschoolse educatie, Leesbevordering en Ouderbetrokkenheid (VVE) is dit 1 juli 2021. De partij die de uitvoering van de Wet Inburgering gaat uitvoeren gaat per 1 juli 2021 aan de slag. Met instellingen voor de opdrachten Ondersteuning en Hulpmiddelen worden per 1 januari 2022 contracten gesloten. Op 31 maart jl. is al besloten gebruik te maken van de ruimte in de contracten Huishoudelijke Hulp om deze met een jaar te verlengen, dat is tot eind 2021. Deze nieuwe ingangsdata zijn onder voorbehoud van de ontwikkelingen van het coronavirus en wat dit betekent voor de partijen.

Sociaal domein

Huishoudelijke hulp, een scootmobiel, opvoedondersteuning, aandacht voor gezonde leefstijl en kunnen sporten, dit zijn allemaal dingen die vallen onder het sociaal domein.

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft contracten met diverse organisaties om deze diensten te leveren. Bijvoorbeeld Tom in de Buurt, Participe, Boost, Alphen Beweegt en diverse aanbieders huishoudelijke hulp en hulpmiddelen. Zo zorgt de gemeente ervoor dat inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben, dat ook krijgen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:21

Museumpark Archeon is gesloten, maar de werkzaamheden gaan gewoon door

Vanwege de coronamaatregelen is museumpark Archeon momenteel gesloten, maar dit betekent niet dat er niks gedaan wordt in het museumpark. Archeon is namelijk volop bezig met werkzaamheden, zoals het onderhoud en behoud van hun archeologische voorwerpen en reconstructies.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:08

Alphense Dionne is demonstrant, geen relschopper: “Vernielingen aanrichten gaat aan de boodschap voorbij”

Tijdens de avondklokrellen werden relschoppers hard aangepakt door de Mobiele Eenheid (ME). Maar in hun midden waren ook demonstranten die juist een vreedzaam protest willen. Op Facebook roept de Alphense Dionne Severijn mededemonstranten daarom op om tijdens komende demonstraties te gaan zitten, zodat de ME onderscheid kan maken tussen demonstranten en relschoppers.

Advertorial Onderwijs vandaag 13:14

Leer het Scala College kennen met de online Scala Kennisquiz

Deze week heeft het Scala College al vele basisschoolleerlingen online mogen ontvangen. Via webinars en meet & greets hebben zij kennis kunnen maken met de school. Als afsluiting organiseren ze vrijdag 29 januari een leuke Scala Kennisquiz!

Alphense Zendmast vandaag 12:25

Alle lampen van de Alphense zendmast doen het weer

Het hield veel Alphenaren afgelopen periode nogal bezig, de ene lamp van de Alphense zendmast die defect was. Maar goed nieuws: de lamp is weer gemaakt, dus de zendmast schijnt weer als nieuw.