Josh Walet

Gemeente legt prioriteit bij gladheidsbestrijding

Op diverse plekken in Alphen is het nog verraderlijk glad. Voor de gemeente heeft gladheidbestrijding nu de hoogste prioriteit. “We bestrijden de gladheid volgens ons gladheidsbestrijdingsplan.”

Waar mogelijk pleegt de gemeente extra inzet in de wijken en dorpen en op speciale locaties. “Alle routes uit het gladheidsbestrijdingsplan zijn schoon”, aldus de gemeente. Maar op veel andere plekken ligt er nog sneeuw en kan het verraderlijk glad zijn. Maar ook woonerven en kleine straten helemaal schoon te vegen is geen optie. “Het is nu niet mogelijk om in alle straten in woonwijken te strooien of sneeuw te schuiven. Wij snappen dat het lastig is, maar vragen hiervoor begrip en medewerking.”

Strooiroutes

Waar wordt dan wel allemaal gestrooid? Op brugdekken en op- en afritten, ontsluitingswegen, doorgaande wegen, busroutes, uitrukroute van de hulpdiensten, hoofdfietspaden en op plekken waar veel mensen samenkomen zoals bij kerken, zorgcentra, winkelcentra, bushokjes, trappen en bruggetjes.

Er wordt niet gestrooid in woonstraten, voetgangersgebieden, fietspaden die geen onderdeel uitmaken van de hoofdfietsroute, op stoepen, voetpaden, woonerven en parkeerterreinen
wegen, paden en terreinen die in het beheer zijn van bedrijven of anderen.

Ruim 300 ton zout

De kou houdt nog even aan, dus ook de komende dagen wordt er nog flink gestrooid. “Er is afgelopen weekend al ruim 300 ton zout gestrooid. Deze week gaan we hiermee door. Komende dagen kan het meer dan acht graden gaan vriezen. Bij extreem lage temperaturen kan het toch glad worden, ondanks het strooien. Let daarom altijd goed op!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.