Google Streetview

Gemeente maakt einde aan verhuur in Cederstraat met soms wel vijftien bewoners in één kamer

De burgemeester en wethouders hebben besloten om een einde te maken aan de kamerverhuur in een gesplitste woning aan de Cederstraat in Alphen. Dit besluit komt voort uit klachten van omwonenden.

De commissie bezwaarschriften heeft eerder de klachten behandeld en geadviseerd de vergunning in te trekken, wat nu is overgenomen. Omwonenden klaagden over overlast door het regelmatig wisselen van huurders in de woning, waar slechts vier personen tegelijkertijd mochten verblijven. Er waren echter vaak tien tot vijftien personen aanwezig.

De huurders zorgden voor intimidatie, lawaai 's avonds en 's nachts, vechtpartijen en vervuiling van tuinen. De verhuurder, die eerder niet wilde bevestigen of hij zou stoppen met de Cederstraat, gaf uiteindelijk aan genoeg te hebben van de situatie.

Besluiten over andere aanvragen voor kamerverhuur op verschillende locaties zoals flats aan de Argostraat, Briljantstraat en Vliestroom, zijn uitgesteld vanwege een gebrek aan personeel, niet vanwege de problemen in de Cederstraat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.